1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Süleyman Soylu Açıkladı: Siz Bundan Sonra Olacaklara Bakın
Süleyman Soylu Açıkladı: Siz Bundan Sonra Olacaklara Bakın

Süleyman Soylu Açıkladı: Siz Bundan Sonra Olacaklara Bakın

Sınırı geçen göçmenlerin sayısının 143 bini geçtiğini ve bunun daha başlangıç olduğunu belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ”Dün Polis Özel Harekatımız gece itibarıyla görevine başladı. Bu tarafa itme yapacaklardı, hepsini tıkadılar. Biz ona literatürde tıkama diyoruz. Onların itmelerine müsaade etmediler” dedi.

A+A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin kapıları açmasıyla sınırlara akın eden sığınmacıların son durumuna ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Yunanistan ile sınır kabul edilen Meriç Nehrin'de su seviyesinin 45 santimetreye kadar düştüğüne dikkati çeken Soylu, "Şu ana kadar olanlar bir şey değil, siz bundan sonra olacaklara bakın" dedi.

Edirne’den Yunanistan’a geçen sığınmacı sayısı ile ilgili bilgi veren Soylu, "En temel hak sığınma hakkıdır. Canı darda olanın zorda olanın. Bu insan haklarının birinci kuralıdır ve sığınma hakkıdır. Bunu ortadan kaldırmaya hiçbir devletin hakkı söz konusu değildir.

Eğer 115 bin rakamı büyük 4 milyon rakamıysa söylediği haklıdır belki. Ama zannediyorum suçluluğun vermiş olduğu bir sonuç olarak bir değerlendirme yapmaktadır. Suçlular da hiçbir zaman suçun kabul etmez zaten" diye konuştu.

"SİZ BUNDAN SONRA OLACAKLARA BAKIN"

Soylu devamında, "Sabah son rakama bakmadım ama 143 bini aştı. Bu daha başlangıç Bakın arkadaşlar biz geçen sene 450 bin kaçak göçmen yakaladık. Havalar sıcak, gittikçe de sıcaklaşıyor. 200 km'nin biraz üzerinde bizim bir Meriç'i kendine çizgi tutan Yunanistan ile bir sınırımız var.

Maalesef bu sene Balkanlar'da havalar da kurak gitti, su bazı yerlerde 45 cm'e düştü. Bu şu demektir ayağınızla rahat rahat geçebilirsiniz. Miçotakis'in öyle bir kabiliyeti de yok sınırları tutmak gibi. Şu ana kadar olanlar bir şey değil, siz bundan sonra olacaklara bakın" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.