1. HABERLER

  2. SSK

  3. SSK ve SGK Maaş Ödemesine Başlıyor! 40 Yaş ve 5000 Gün Prim Ödeme ile Erken Emeklilik Müjdesi
SSK ve SGK Maaş Ödemesine Başlıyor! 40 Yaş ve 5000 Gün Prim Ödeme ile Erken Emeklilik Müjdesi

SSK ve SGK Maaş Ödemesine Başlıyor! 40 Yaş ve 5000 Gün Prim Ödeme ile Erken Emeklilik Müjdesi

SSK ve SGK maaş ödemelerine başlıyor ve çalışamayacak hale gelmiş olan sigortalı kişiler emekli olma tarihinden önce emekli olabilecekler. Malullük durumu sağlık sebebinden dolayı çalışamayanlar için gelir kaynağı oluyor…

A+A-

SSK ve SGK maaş ödemelerine başlıyor ve çalışamayacak hale gelmiş olan sigortalı kişiler emekli olma tarihinden önce emekli olabilecekler. Malullük durumu sağlık sebebinden dolayı çalışamayanlar için gelir kaynağı oluyor…

Kişiler çalışma güçlerini kaybettikleri zaman belirtilen tarihten daha öncesinde emekli olabilecekler. Kişiler çalışma gücünü kaybettiği zaman maluluk aylığı alabilecekler. Fakat kişilerin maluluk aylığı almaları için öncelikle sağlık kurumları tarafınca muayene edilmeli ve kişilerin maluluk maaşı almaları için onay almaları gerekmektedir.

Malulen Emeklilik İçin Bazı Şartlar Bulunuyor

Malulen emeklilik, iş durumundan dolayı çalışamayan kişiler için önemli bir gelir olmaktadır. Kişiler çalışma güçlerinin en az %60’lık bir bölümünü kaybettikleri zaman malulen emeklilikten yararlanabilecekler. Malulen emeklilik hakkı ile beraber birtakım koşulları yerine getiren kişiler rahatlıkla malulen emekli olabilecekler. Kişiler sigortalı veya sigortalının işvereni maluliyet durumunu belirleyecek. Sigortalı olan kişilerinin bağlı olduğu sosyal güvenlik iş müdürlüğü tarafından bu merkezlere yazılı bir şekilde başvuru gerekmektedir.

Kimler Malulen Emekli Olabilecek?

Kanuna göre, Sayısı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında kanuna göre kişiler meslek hastalığı, iş kazası veya çalışma gücünün azalması sonucunda meslekte kazanma gücünün en az %60’ını yapamayacak durumlara geldikleri zaman sigortalıların sağlık hizmeti üzerinden alacakları maluliyet raporu ile beraber Sağlık Kurulunca belirlenmesi gerekmektedir.

Sigortanın işvereni veya sigortalı kişiler tarafından belirlenen maluliyet durumu için kişilerin bağlı olduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya en yakın sosyal güvenlik il müdürlüğüne yazılı olarak başvurmaları gerekmektedir. Kişiler yazılı olarak başvurdukları zaman kişilerin maluliyet durumuna karar verildiği zaman başvurular tamamlanacaktır.

Nasıl Erken Emekli Olunur?

Kadınlar için doğum borçlanması ile beraber emeklilik yaşları geri çekilecektir. Bu durum sadece biyolojik annelerin değil evlat edinen annelerinde yararlanacağı bir durum olmaktadır. Kadın sigortalı bireyler bu haktan yararlanırken erkek bireyler askerlikten dolayı rahatlıkla emeklilik yaşlarını geri çekebilecekler. Bunun için bireylerin belirtilen tarihten öncesinde başvuru yapmaları gerekmektedir ve kişilerin sigortalı olmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.