1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. SSK ve Bağ-Kur EYT’lisine Müjde 4 ödeme birden! Çift maaş, bayram ikramiyesi, banka promosyonu hepsi 17 Nisan’da başlıyor!
SSK ve Bağ-Kur EYT’lisine Müjde 4 ödeme birden! Çift maaş, bayram ikramiyesi, banka promosyonu hepsi 17 Nisan’da başlıyor!

SSK ve Bağ-Kur EYT’lisine Müjde 4 ödeme birden! Çift maaş, bayram ikramiyesi, banka promosyonu hepsi 17 Nisan’da başlıyor!

Emeklilik Yaş Yasası'ndan etkilenen milyonlarca kişi, yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana ilk emeklilik ödemelerinin başlaması için gün saymaya başladı. Mart ayında emeklilik başvurusunda bulunanlar için ödemeler Nisan ayında başlayacak. SSK'dan emekli olanlar 17 Nisan'dan, Bağ-Kur'dan emekliler ise 25 Nisan'dan itibaren maaşlarını alabilecekler.

A+A-

Emeklilik Yaş Yasası'ndan etkilenen milyonlarca kişi, yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana ilk emeklilik ödemelerinin başlaması için gün saymaya başladı. Mart ayında emeklilik başvurusunda bulunanlar için ödemeler Nisan ayında başlayacak. SSK'dan emekli olanlar 17 Nisan'dan, Bağ-Kur'dan emekliler ise 25 Nisan'dan itibaren maaşlarını alabilecekler. Emekli maaşlarına ek olarak Ramazan Bayramı ikramiyeleri ve banka promosyonlarının yanı sıra EYT Kanunu'na göre emekli olmaya hak kazananlara ek gelir sağlayacak bir ödeme daha yapılacak.

3 Mart'ta yürürlüğe giren EYT Yasası ile EYT şartlarını sağlayan 2,25 milyon kişi emekli olmaya hak kazanırken, milyonlar ilk emeklilik maaşlarını bekliyor. Bu kapsamda EYT Kanunu kapsamında emekli olanlar, çifte maaş ödemesi, Ramazan Bayramı ikramiyesi ve banka promosyonları olmak üzere dört kat kazanç bekliyor.

Mete Dirice'nin Sabah'ta yer alan haberine göre emeklilik başvurularını tamamlayanlar şimdi ilk emekli maaşlarını almak için geri sayıyor. Mart ayında emeklilik başvurusunda bulunanlar, 1 Nisan'dan itibaren ilk emekli maaşına hak kazanacak. Bu nedenle, Mart ayında emeklilik başvurusunda bulunan ve EYT Kanunu'na göre emekli olmaya hak kazananlar, emeklilik ödemelerinin hesaplarına ne zaman yattığına bakılmaksızın 1 Nisan'dan itibaren tüm haklarına kavuşacak. SSK emekli maaşı ödemeleri her ayın 17'sinde başlar ve 26'sına kadar devam eder. Bağ-Kur emeklileri maaşlarını her ayın 25'i ile 28'i arasında alıyor. Emekli maaşının yatırılacağı tarih, tahsis numarasının son hanesine göre belirlenir.

İşte EYT emeklilerine maaş ödeme tablosu: Emeklilik işlemlerini tamamlayan SSK emeklileri maaşlarını 17-26 Nisan, Bağ-Kur emeklileri ise 25-28 Nisan arasında alacak. İşte ödeme tarihleri:

SSK emekli maaşı ödemeleri ne zaman yatırılır? İşte SSK emekli maaşı ödeme planı:

Son hanesi 9 olan Tahsis numarasına ayın 17'sinde, son hanesi 7 olan Tahsis numarasına ayın 18'inde, Son hanesi 5 olan Tahsis numarasına ayın 19'unda ödeme yapılır Son hanesi 3 olan Tahsis numarasına ayın 20'sinde, son hanesi 1 olan Tahsis numarasına ayın 21'inde, son hanesi 8 olan Tahsis numarasına ödeme yapılır. ayın 22'sinde ödeme, Son hanesi 6 olan Tahsis numarasına ayın 23'ünde ödeme yapılır, Son hanesi 4 olan Tahsis numarasına ayın 24'ünde ödeme yapılır, Tahsis numarası son hanesi ile 2 tanesi ayın 25'inde ödeme alacak,Son hanesi 0 olan tahsis numarasının ödemesi ayın 26'sında yapılacaktır.

Bağ-Kur emeklileri maaşlarını ne zaman alacak? Son hanesi 9, 7 ve 5 olan Tahsis numarasına ayın 25'inde, Son hanesi 3 ve 1'e ait Tahsis numarasına ayın 26'sında, son hanesi 5'e olan Tahsis numarasına ödeme yapılır. 8, 6 ve 4'e ayın 27'sinde, son hanesi 2 ve 0 olan Tahsis numarasına ayın 27'sinde ödeme yapılacak

EYT (Erken Emeklilik) faydalanıcılarının ortalama emekli aylığının 8 bin 750 lira civarında olduğu bildirildi. Bu rakama, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SSK) sahip olanlar için ortalama 7.800 Türk Lirası, Çiftçi Sosyal Güvenlik Kurumu (Bağ-Kur) sigortalıları için 5.800 Türk Lirası ve Çiftçi Sosyal Güvenlik Kurumu (SSK) sigortalıları için ortalama 12.400 Türk Lirası emekli maaşı dahildir. Emekli Sandığı'nda (Emekli Sandığı) sigortalı olanlar.

1 Çifte ödeme: Mart ayında emeklilik başvurusu yapan EYT'liler, 1 Nisan'dan itibaren emekli maaşlarını almaya başlayacak. Emeklilik sürecini tamamlayan SSK'lı EYT'liler aylıklarını 17-26 Nisan, Bağ-Kur'lu EYT'liler ise 25-28 Nisan arasında alacak. Örneğin, ayın 20'sinde emekli maaşı alacak bir EYT'li hem 20 günlük fark ödemesini (1 Nisan'dan 20 Nisan'a kadar) hem de bir aylık emekli maaşını aynı anda alacaktır. Bu nedenle EYT yararlanıcısı aynı anda iki ödeme alacaktır.

2. Bayram ikramiyesi: Her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce emeklilere bayram ikramiyesi ödenir. Ramazan Bayramı 21 Nisan'da kutlanacak. Bu nedenle, 1 Nisan'dan itibaren emekli aylığını almaya başlayan EYT'lilere, emekli maaşı ne zaman yatırılırsa yatırılsın, bayram ikramiyesi de verilecek.

3. Banka promosyonu: EYT'liler emekliliğe hak kazandıklarında emeklilik ödemelerini kamu ya da özel bankalardan almayı tercih edebilirler. Bankalar, yeni müşteri çekmek için emeklilik ödemelerini kurumlarına aktarmayı tercih eden EYT'lilere promosyon ödemesi yapacak. Son zamanlarda bu miktar 10.000 Türk Lirasına kadar yükseltilmiştir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler