1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yüzde 58 zam belli oldu! Son Dakika Açıklaması az evvel geldi...
SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yüzde 58 zam belli oldu! Son Dakika Açıklaması az evvel geldi...

SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yüzde 58 zam belli oldu! Son Dakika Açıklaması az evvel geldi...

SSK ve BAĞ-KUR emekli bayram ettireceğiz akşam saatlerinde geldi. Bu defa açıklamayı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yaptı. Yüzde 25 zam oranlarını beğenmeyen emekliler için yıl sonunda büyük düzenleme geliyor. Emekli maaşlarına yıl sonunda yapılacak zam en az %32 olurken refah Payı ile birlikte %40'a kadar yükselmesi bekleniyor. Milyonlarca emekli için yılbaşında büyük zam oranları gelecek.

A+A-

SSK ve BAĞ-KUR emekli bayram ettireceğiz akşam saatlerinde geldi. Bu defa açıklamayı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yaptı. Yüzde 25 zam oranlarını beğenmeyen emekliler için yıl sonunda büyük düzenleme geliyor. Emekli maaşlarına yıl sonunda yapılacak zam en az %32 olurken refah Payı ile birlikte %40'a kadar yükselmesi bekleniyor. Milyonlarca emekli için yılbaşında büyük zam oranları gelecek. Emekliler şimdiden yeni maaşlarını hesaplamaya başladı. Üstelik bu defa en düşük emekli maaşına da artış var.


Emekli temmuz zammı Geçtiğimiz günlerde belli olmuş ve emekliler %25'lik zam oranından memnun kalmamıştı. Bir süredir emeklilerin tepkileri konuşuluyordu. Emeklilerin seyyanen zam beklentisi devam ederken Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek gibi duruyor. Çünkü maaşlara ek zam için Müjde verildi. Emekli maaşlarına en az %32 oranında zam geliyor. En düşük emekli maaşı ise 10.000 TL'ye yükseliyor. İşte Merkez Bankası'nın son dakika açıklamaları…

MERKEZ BANKASI YIL SONU ENFLASYON TAHMİNİ AÇIKLANDI
Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için enflasyon artışı, memurlar ve memur emeklileri için de fark ödenmesi gerektiğini kesinleştirdi. Bu durum, emeklilerin Ocak ayında alacakları zam oranını doğrudan etkileyecek.

Merkez Bankası'nın güncellenen yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 58 oldu. Bu tahmine göre, yılın ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 31.92 olarak gerçekleşecek. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammı, bir önceki 6 aylık enflasyon oranına göre belirleniyor. Bu durumda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri Ocak ayında yüzde 31.92 oranında bir zam alacaklar. Ek iyileştirmelerle birlikte bu oran daha da artabilir. Ayrıca, emeklilere enflasyon artışının yanında refah payı da ödeniyor ve Ocak ayında da bu durum göz önünde bulundurulacak.

EMEKLİ MAAŞLARINA EN AZ YÜZDE 32 ZAM

Memurlar ve memur emeklilerinin 2024 Ocak ayındaki zam oranı ise Ağustos ayında yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde belirlenecek. Ancak Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini, memurlar ve memur emeklileri için ödenecek farkı şimdiden belirledi. Memurların ve memur emeklilerinin maaşlarına, Ocak ayında, toplu sözleşme kapsamında belirlenecek zam oranı yansıtılacak.

Ayrıca bir enflasyon farkı da ödenecek. Bu yılın ikinci yarısındaki enflasyon yüzde 31.92 olarak gerçekleşecek, bu da memurlar ve memur emeklileri için enflasyon farkının yüzde 24.45 olduğu anlamına geliyor. Bu farka Ocak ayı zam oranı eklenerek yeni maaşlar belirlenecek.

Tüm bu hesaplamalar ve tahminler doğrultusunda, emekliler ve memurlar için Ocak ayında alacakları zam oranları netleşecektir. Ancak ekonomik koşulların belirsizliği ve enflasyondaki yüksek seyir, bu oranların belirlenmesinde etkili olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.