1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerine Müjde! Tarih verildi, 2 Bin TL ikramiye dağıtılacak!
SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerine Müjde! Tarih verildi, 2 Bin TL ikramiye dağıtılacak!

SSK ve BAĞ-KUR Emeklilerine Müjde! Tarih verildi, 2 Bin TL ikramiye dağıtılacak!

2021 bayram ikramiyeleri ne zaman verilecek? Devletin yıllar önce uygulamaya başladığı bayram ikramiyeleri emekli olan birçok insana nefes aldırıyor. Bu ay zamlı maaş alan emekliler şimdilerde ikramiyelerin alınacağı tarihi merakla bekliyor.

A+A-

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 1000 TL’lik bir bayram ikramiyesi alan emekliler bir yıl içerisinde toplam 2000 TL bayram ikramiyesi alıyor. Peki emekliler bu yılın bayram ikramiyesini ne zaman alabilecekler. Milyonlarca emeklinin gözü kulağı gelecek olan açıklamada.

Milyonlarca emekli vatandaşa 2000 TL bayram ikramiyesi verilecek. Bir yıl içerisinde iki kez bayram ikramiyesi alan emekliler 2021 yılı bayram ikramiyesini alabilmek adına gün saymaya başlıyor. Milyonlarca emekli alacağı bayram ikramiyesini merak ile beklerken ikramiyelerin ne zaman verileceğini merak ediyor. İşte konu ile ilgili tüm detay…

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Verilecek?

Bu yıl içerisinde gerçekleşecek ilk bayram Ramazan Bayramı 13-15 Mayıs tarihinde olacak. Eğer erken ödeme konusunda net bir karar verilemez ise Ramazan Bayramı’nda verilecek olan ikramiyenin 10 ile 12 Mayıs tarihleri arasında hesaba yatması bekleniyor. 2. Bayram ise Kurban Bayramı ay sonuna denk gelerek 20-23 Temmuz tarihlerinde gerçekleşiyor. Bu durumda Kurban Bayramı ikramiyesi ise 12 ile 19 Temmuz arasında yatırılması bekleniyor. Emeklilerin bayram ikramiyesinin hesaplara yatacağı tarih ise net olarak Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanacak.

Yeni Emekli Olanlarda Alabilecek

Bayram emeklisinden her emekli gibi yeni emekli vatandaşlarda yararlanabilecek. Mayıs sonuna kadar bağlananlar bu yıl verilecek olan bayram ikramiyelerinden yararlanabilecekler.

2021 Ocak Emekli Maaşları Ne Kadar Arttı?

Tüm emekli vatandaşların emekli maaşlarına 2021 yılı zammı uygulandı. Zam oranları emeklilik kesimine göre değişiklik gösterse de her emekli vatandaşa zam uygulandı. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına yüzde 8,36 ‘lık bir zam uygulanırken memur emeklilerinin emekli maaşlarına ise yüzde 7,3 ‘lük bir zam uygulandı. Uygulanan zam sonucunda en düşük emekli maaşı 2044 TL olurken iken memurlarda ise 3021 TL oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.