1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. SSK ve Bağ-kur 4A 4B ve 4C'li emelilerine müjde! Maaşlara 2500TL Refah Payı Verilecek! Detaylar Haberimizde!
SSK ve Bağ-kur 4A 4B ve 4C'li emelilerine müjde! Maaşlara 2500TL Refah Payı Verilecek! Detaylar Haberimizde!

SSK ve Bağ-kur 4A 4B ve 4C'li emelilerine müjde! Maaşlara 2500TL Refah Payı Verilecek! Detaylar Haberimizde!

Emekli maaşı alanlar sürpriz müjde ile sevinecek. Temmuz ayında maaş zammını 2500 TL refah payı ekleniyor. İşte emekliye temmuz zammı son dakika gelişmesi…

A+A-

EYT yasasının kabul edilmesi ile birlikte Türkiye’de emekli kişi sayısı 16 milyonun üstüne çıktı. Milyonlarca emekli vatandaş aldıkları maaşları yeterli bulmuyor ve ne yazık ki geçim sıkıntısı içinde mücadele etmek zorunda kalıyor. Emeklilerin yaşadığı geçim sıkıntısı zor günler geçirmelerine sebep olurken gözler temmuz ayı maaş zammını çevrilmiş durumda. Emekli maaşları temmuz ayında enflasyon zammı ile güncellenecek. Ayrıca buna ek olarak emeklilere refah payı sürprizi de var. Refah payı miktarı ile ilgili kulislerden öyle bir bilgi sızdı ki emekliler bayram edecek. Peki emekliye Temmuz’da ne kadar refah payı verilecek? Emekli temmuz zammı ne kadar olacak?

Emekli temmuz zammı 2024 için geri sayım devam ediyor. Milyonlarca emekli vatandaşla bir an önce yapılacak maaş zammının açıklanmasına ve rahat bir nefes almayı bekliyor. 4A 4B ve 4C emeklisi vatandaşlar Temmuzda farklı oranlarda zam alacak. SSK ve Bağ-kur emeklisi için belirleyici veri altı aylık enflasyon rakamları olacak. Buna ek olarak emekli maaş zammına refah payının da eklenmesi bekleniyor. Üstelik refah payı ile ilgili bomba bir kulis bilgisi var. Peki emekliye ne kadar zam gelecek? Temmuz 2024 emekli zammı ne kadar olacak? Emekliye refah payı kaç TL olacak?

EMEKLİ TEMMUZ ZAMMI SON DAKİKA GELİŞMESİ

Temmuz 2024 emekli maaşı zammı ile ilgili son dakika haberi var. Milyonlarca emeklinin merakla beklediği temmuz zammına ilişkin dört aylık veri belli olmuştu. Dört A4 ve 4C emeklisi temmuz ayında enflasyon oranında farklı maaş zammı alacak. SSK ve Bağ-kur emeklisi için şimdiden yüzde 15 zam kesinleşmiş durumda. Temmuz ayına kadar da bu rakamın yüzde 20’ye ulaşması bekleniyor. Buna ek olarak emekli maaşlarına refah payı artışı da yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı refah payı zammı ile ilgili yeni bir son dakika haberi var.

EMEKLİYE REFAH PAYI 2500 TL OLACAK

Milyonlarca emeklinin beklediği refah payı zammı ile ilgili kulislere düşen yeni haberi SGK uzmanları duyurdu. İddiaya göre temmuz ayında emekli maaşlarına eklenecek olan refah payı zammı 2500 TL olacak. Emeklilerin tamamına bu oranın verilmesi bekleniyor. Ayrıca en düşük emekli maaşına da enflasyon zammından hariç refah payının 2500 TL olarak Ekleneceği tahmin ediliyor. Şu an için enflasyon zammı belli olmadı. O sebeple en düşük emekli maaşının şimdiden 12.500 TL olarak kesinleştiği konuşuluyor.

3 TEMMUZ’DA NET RAKAMLAR BELLİ OLACAK

Emekli maaş zammı ile ilgili net rakamlar 3 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye istatistik kurumu tarafından altı aylık enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte belli olacak. Ayrıca aynı gün içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da bir açıklama yapması emekli maaş zammı ile ilgili refah payını duyurması bekleniyor. Böylece milyonlarca emeklinin maaşı aynı gün içinde değişmiş olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.