1. HABERLER

  2. SSK

  3. SSK, SGK ve Bağ-Kur'lu emeklilere 422 tl ek gelir müjdesi! Kimler faydalanacak?
SSK, SGK ve Bağ-Kur'lu emeklilere 422 tl ek gelir müjdesi! Kimler faydalanacak?

SSK, SGK ve Bağ-Kur'lu emeklilere 422 tl ek gelir müjdesi! Kimler faydalanacak?

SSK, SGK ve Bağ-Kur'lu emeklilerin yüzünü güldüren 422 tl ek gelir müjdesi! Kimler Bu Ek Gelirlerden Faydalanacak? Memurlar temmuz ayı zamları ile birlikte aile yardımı için de zam almayı beklerken emeklilere 422 lira ek gelir müjdesi birçok emeklinin konu hakkında detayları merak etmelerine neden oldu.

A+A-

Memurlar temmuz ayı zamları ile birlikte aile yardımı için de zam almayı beklerken emeklilere 422 lira ek gelir müjdesi birçok emeklinin konu hakkında detayları merak etmelerine neden oldu. Bu kapsamda emekliler çalışma hayatlarında aldıkları aile yardımlarından emeklilik dönemlerinde de faydalanmak istiyorlar. Hem emekli dernekleri hem de memur konfederasyonlar tarafından yapılan bu talebin hayata geçip geçmeyeceği büyük bir merakla bekleniyor. Eğer bu talepler hayata geçerse emekli vatandaşlar 422.87 liraya kadar ek gelir imkânı elde edecekler. İşte habere ilişkin diğer detaylar..

Emeklilere ek gelir imkânı

Emekli dernekleri ve memur konfederasyonları tarafından yapılan emekliler için de aile yardımı hayata geçerse emeklilere ek gelir imkânı doğacak. Bu kasamda Türkiye Emekliler Derneği aile yardımlarının emeklilik döneminde de verilmesini talep etmiş bulunuyor.

Eğer aile yardımı talebi hayata geçerse daha önceden Ocak ayında maaşlarına zam gelen, promosyonlardan faydalanan ve erken bayram ikramiyelerini alan emekliler yeni bir ek gelire daha kavuşacaklar. Bu kararın önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek olan Kamu Personeli Dayanışma Kurulu toplantısı içerisinde bir karara bağlanması bekleniyor.

Eğer talepler hayata geçerse emeklilere aile yardımı için eş ve çocuk parası yatacak. Memurlar çalışmayan eşleri için 332 lira, 0-6 yaş arası çocukları için 73.04 lira ve 6 yaş üzeri çocukları için 36.52 lira ödeme almaktadırlar.

Temmuz ayında ise bu tutarlar %4 oranında artacak. Memurlara tanınan bu aile yardımı imkânı eğer emekliler derneği ve memur konfederasyonları talepleri ile hayata geçerse emekli vatandaşlar da bu ek gelir imkânlarından faydalanabilecekler. Böylelikle de eşi çalışmayan ve 6 yaş üstü 2 çocuğu olan emekli vatandaşlar da aylık olarak 422.87 lira kadar bir ek ödemeye sahip olacaklar. Bu aile yardımları eş ve çocuk durumlarına göre belirlenecek.

emekliler.jpg

Yeni emeklilere 2 bin lira bayram ikramiyesi verilecek

Emekli vatandaşlar Ramazan Bayramı için bayram ikramiyelerini erkenden almışlardı. Bu kapsamda yeni emekli olan ve emekli olmak için gün sayan vatandaşların da mağdur olmalarını engellemek adına torba yasayla yeni düzenleme yapıldı. Bu yeni düzenleme sayesinde yeni emeklilere 2 bin lira bayram ikramiyesi verilecek. Nisan ayı ve Mayıs ayında emekli aylığı bağlanan vatandalar da Ramazan Bayramı ikramiyelerinden faydalanabilecekler. Temmuz ayında da Kurban Bayramı ikramiyelerini alarak 2000 lirayı cebe atacaklar. Kimlerin ne kadar alacakları ise şu şekildedir:

  • Emekli: 1000 lira,
  • Ölüm Aylığı %75: 750 lira,
  • Ölüm Aylığı %50: 500 lira,
  • Ölüm Aylığı %25: 250 lira,
  • 2 aylık alanlara: En yüksek ödeme veren dosya üzerinden,
  •  Görmezlik ödeneği alanlara: Dereceleri oranında ödemeler yapılacaktır.
Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.