1. HABERLER

  2. SSK

  3. SSK, SGK, Bağkur’lu İşçi ve İşveren Herkesi İlgilendiriyor! Son Tarih 30 Eylül Oldu…
SSK, SGK, Bağkur’lu İşçi ve İşveren Herkesi İlgilendiriyor! Son Tarih 30 Eylül Oldu…

SSK, SGK, Bağkur’lu İşçi ve İşveren Herkesi İlgilendiriyor! Son Tarih 30 Eylül Oldu…

Anında hesaplara verilecek olan kredi ile on binlerce vatandaş yararlanabilecek. Halkbank, Ziraat bankası ve Vakıfbank’ın sunmuş olduğu bu imkân yakın zamanda sona erecek…

A+A-

Anında hesaplara verilecek olan kredi ile on binlerce vatandaş yararlanabilecek. Halkbank, Ziraat bankası ve Vakıfbank’ın sunmuş olduğu bu imkân yakın zamanda sona erecek…

Halkbank, Ziraat bankası ve Vakıfbank’ın kredi imkânı birçok vatandaşı borçtan kurtaracak. Milyonlarca insana da emeklilik yolunu açıyor. Avantajlı koşullar ile kredi kullanarak emekli olabilecekler. SGK, kamu bankaları ile beraber emeklilik şartını yerine getiren kişilere fakat borcu olan kişilere emeklilik parasını vermiyor. Fakat bu bankalar ile kredi alarak borcunuzu ödeyecek ve emekli olabileceksiniz.

Bir Ay Daha Uzatıldı

Halkbank, Ziraat bankası ve Vakıfbank’ın sunduğu kredi fırsatı 31 Ağustos ile son bulmuştu. Fakat bu kredi imkânı 1 ay daha uzatılarak milyonlarca sigortalıya emeklilik yolunu açıyor. Bağkur prim borcu olan kişilerde çok hesaplı bir şekilde tekrardan emekli olma imkanını yakalıyor. Geçmiş zamanlarda Bağ kurlu olan kişilerin borçları silinerek günleri de dondurulmuştu. Normal zamanlarda bu günlerini ihya etmek isteyen vatandaşlar güncel asgari ücret üzerinden hesaplanan parayı ödemek zorundalardı. Bugünde ayda yaklaşık olarak 1.224 TL ödenmektedir. Yeni düzenleme ile enflasyon farkı ile bu kişilere güncelleme yapılacak.

Bankalar Kredi Verecek

Halkbank, Ziraat bankası ve Vakıfbank’ın sunduğu krediler ile kişiler krediyi diret olarak banka tarafından SGK üzerine aktarabilecekler. Emekli maaşları da çekilen bankaya yatırılacak ve çekilen taksitleri ise 36 ay vade ile emekli maaşlarından düşerek ödeyebilecekler. İhya nedir diye soranlar için, hastanelerde bakınmak maksadı ile ödenen askerlik, doğum borçlanması, GSS gibi borçlanmaları geri iade olarak alabileceksiniz.

Topu para alımlarında emekli olasılığı kalmıyor fakat emekli olduğunuz zaman alacağınız parayı geri alabileceksiniz. Parayı aldıktan sonra SGK çalışanlar amacıyla ihya durumu devreye girer. İhya, paraları alanlar amacı ile işlerini düzelttikten sonra yeniden işleme borcu ile emekli olma imkânı veriyor. Aynı zamanda aradaki boş günlerde de faiz alınmayacak. Tüm şartlar sağlandığı zaman mirasçılarda bu parayı alabilecekler. Yetim maaşı, dul maaşı, ölüm aylığı alamayan mirasçılar SGK kapsamında çalıştığı kadar mirasçı parası alabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.