1. HABERLER

  2. SSK

  3. SSK emekli maaşı ve memur maaşlarına ne kadar zam olacak? Enflasyon oranı açıklandı!
SSK emekli maaşı ve memur maaşlarına ne kadar zam olacak? Enflasyon oranı açıklandı!

SSK emekli maaşı ve memur maaşlarına ne kadar zam olacak? Enflasyon oranı açıklandı!

SSK emekli maaşı ve Memur maaşlarına zam ne kadar zam olacak? Enflasyon oranı açıklandı! Yeni zam Temmuz ayında açıklanacak olan son altı aylık enflasyon oranı ile belli olacak. Böylelikle de emekli ve memur maaşlarına zam olarak yeni rakamlar belirlenecek.

A+A-

SSK emekli, memur emekli maaşı, korona virüs salgını ardından yaşanan pademi sürecinde birçok destek paketi açıklandı. Ekonomik İstikrar Kalkanı paketleri ile yapılan destek yardımları ile birçok vatandaş bu zorlu süreçte nefes aldı. Bu noktada emekliler de nasiplerini aldı. Daha önceden erken Ramazan Bayram ikramiyesi, zam ve ek ödemeye kavuşan emekli vatandaşlar şimdi de yeni zam haberini bekliyorlar.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

TÜFE'de (2003=100) 2020 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 0,85, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 3,16, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,94 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 12,66 artış gerçekleşti.

Beklenti aylık yüzde 0,72 ve yıllık yüzde 10,79 olacağı yönündeydi.

Buna göre SSK emekli maaşları ve memur emekli maaşlarını etkileyecek oran için son 2 ay verileri gelince netlik kazanacak.

Bu oranın açıklanması ile birlikte başta memur maaşları artacak. Bununla birlikte SSK ve Bağ-Kur emeklisi olan vatandaşların da zamları artacak. Bu haberler ardından birçok vatandaş ne kadar zam olacağını ve konuya ilişkin diğer detayları merak ediyorlar. İşte habere ilişkin detaylar..

Zamlı Emekli ve Memur Maaşları

Temmuz ayı gelirken vatandaşların merak ettikleri konulardan bir tanesi de zamlı emekli ve memur maaşları ne kadar olacak konusu. Temmuz ayında son altı aylık enflasyon oranı açıklanacak. Bunun beraberinde memur ve emekli olan vatandaşların maaşlarında ne kadar zam olacağı bu enflasyon oranı ile belli olacak. Son altı ayın enflasyon oranı belli olmasa da bu konuya ilişkin olan tahminler vatandaşları yakıdan ilgilendiriyor. Merkez Bankası’nın tahmin anketine göre enflasyon oranı yüzde 4.4 olarak görünüyor.

Yine yapılan tahminler doğrultusunda memurlara yüzde 4 oranında bir zam yapılacağı tahmin ediliyor. Ancak enflasyon oranı yüzde 4’ü aşarsa aradaki fark memur maaşlarına yeniden yansıtılacak. Yapılan bu haberler kapsamında birçok vatandaş zamlı olarak yeni maaşların ne kadar olacağını merak ediyorlar. Bunun için son altı aylık enflasyonoranı etkili olacak. Ancak yapılan tahminlere göre yeni maaşlar şu şekilde olacak;

  • Aile yardımı haricinde en düşük memur maaşı 3671 liraya yükselecek.
  • Eşi çalışmayan ve 6 yaş altında iki çocuğu olanlar 500.11 lira alacak.
  • En düşük memur emeklisi maaşı 2778.44 liraya yükselecek.
  • Emekli doktorlarda yapılan ilave ödemelerde uzmanlara 2592 ve uzman olmayanlara 1982 olacak.
  • Yaşlılık maaşı 702.41 liraya yükselecek.
  • %40-69 arası engelli vatandaşların maaşı 560.71 liraya ve %70 ve üzeri olan engelli vatandaşların maaşları 841.07 liraya yükselecek.
Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler