1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. SSK, Bağ–Kur, SGK, Emekli Ve EYT’lilerin Beklediği Haber sonunda belli oldu! 3000 TL Ödeme Yapılacak!
SSK, Bağ–Kur, SGK, Emekli Ve EYT’lilerin Beklediği Haber sonunda belli oldu! 3000 TL Ödeme Yapılacak!

SSK, Bağ–Kur, SGK, Emekli Ve EYT’lilerin Beklediği Haber sonunda belli oldu! 3000 TL Ödeme Yapılacak!

SGK, SSK, BAĞ – KUR, emekli, memurlar ve EYT ile bağı olan milyonları alakadar eden gelişmeler devam etmektedir. Bu çerçevede, yüzde 4 toplu sözleşme oranına ek olarak enflasyon farkı olması durumunda memur ve emeklilere ücret zammı verilecektir. Ayrıca, en merak edileni GSS'ye borcum olduğu için sağlık hizmeti alabilir miyim? Emekli maaşım ne kadar olacak ve emeklilik dilekçemi verirsem hangi...

A+A-

SGK, SSK, BAĞ – KUR, emekli, memurlar ve EYT ile bağı olan milyonları alakadar eden gelişmeler devam etmektedir. Bu çerçevede, yüzde 4 toplu sözleşme oranına ek olarak enflasyon farkı olması durumunda memur ve emeklilere ücret zammı verilecektir. Ayrıca, en merak edileni GSS'ye borcum olduğu için sağlık hizmeti alabilir miyim? Emekli maaşım ne kadar olacak ve emeklilik dilekçemi verirsem hangi ay avantajlı olacak? Soruları var. Ayrıca, bu yıl çok avantaj sağlayan emeklilerin yeni talepleri var. Türkiye Emekliler Derneği, taleplerini yineleyerek milyonlarca insanın ceplerini rahatlatacak.

Milyonlarca emekli, çalışan, devlet memuru, EYT'li SGK, SSK ve Bağkur’ lu bu haberi bekliyordu ve netleşti. Birer birer ilan edildi. 25 yıllık sigorta dönemini tamamladıktan sonra 2.500 TL - 3 bin prim indiriminden sonra çalışmaya devam edenlerde yıllık 25-30 TL düşüş yaşanacak.

EYT Emekli Memurve Çalışan Herkesi İlgilendiriyor

Merhaba, yüzde 45'im engel oranım var. 01.10.2003 tarihinden itibaren 332 gün 4 / b tarım, 21.11.2013 tarihinden itibaren 327 gün 4 / C yedek subayım ve 14.07.2010 - 01.05.2020 arasında 2929 gün 4 / prim günüm var. Ne zaman emekli olabilirim? Yedek subay yıpranması emekliliği nasıl etkiler? Herhangi bir birleşme veya borçlanma başvurusunda bulunmam gerekir mi? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

CEVAP: Merhaba, yedek subay sürelerinin 1 / 4'üne kadar fiili hizmet süresi hizmetinize eklenecektir. (Bunu tüm servis bildiriminizde görüntüleyebilirsiniz.) Ancak, sigorta başlangıcınız askeri hizmet tarihinizden çok önce olduğundan, yaş gereksiniminizi değiştirmez. Sigorta sürenizi 01.10.2023 tarihinde tamamlamış olacaksınız.

Sigorta primim bitti, hala çalışıyorum, sigortam asgari düzeyde. 14 yıl var emekliliğime, emekliliğim daha düşük olur mu?

CEVAP: Merhaba, 4447 sayılı yasaya göre emeklilik aylıkları kademeli olarak azaldı. 1999 öncesi aylık bağlanma oranı% 75-76 civarında iken, bu tarihten itibaren 01.10.2008 tarihinde 65'e düşürülmüştür. 01.10.2008 sonrası faaliyetlerde aylık bağlama oranı% 50'ye düşürülmüştür. Bu anlamda 25 yıllık sigorta süresi (9000 prim günü) tamamlandıktan sonra, çalışmaya devam edenlerin 2.500 TL - 3.000 TL'si yıllık 25-30 TL düşecektir.

Selamlar, 1973 doğumluyum. İlk sigorta başlangıcım 1995'tir. 2005'ten beri 15 yıldır büyükşehir belediye çalışanı olarak çalışıyorum. Toplam 7200 prim günüm var ve yüzde 40 özürlü raporum var ve bundan faydalanıyorum vergi indirimi olarak. Vergi indirimlerinden emekli olabilir miyim? Emekli maaşım ne kadar olacak ve emeklilik dilekçemi verirsem hangi ay avantajlı olacak? Normal emeklilik yardımlarım var mı, yardım etmenizi istiyorum.

CEVAP: Merhaba, yüzde 40'lık sakatlık raporunuza dayanarak, ilk çalışma tarihinize göre 17 yıllık sigorta dönemi ve 3920 prim günü koşullarına tabi bir tahsis talep edebilirsiniz. Devre dışı bırakılmak veya emekli olmak hak kaybına neden olmaz. Genel olarak, prim günü eksik olan kişiler düşük bir aylık ücrete tabidir. Ayrıca normal koşullar altında tamamlamanız gereken 5750 prim günlük gereksinimi de karşıladınız. Bir engelli olmanız ya da engelli bir emekli olmanız hak kaybına neden olmaz, tüm koşulları yerine getirdiğiniz için tam bir aylık ödeme alırsınız.

Kamu sektöründe işçi olarak çalışan idari izin alınırsa, yol yemek kesilecek mi?

CEVAP: Merhaba, seyahat ve yemek ücretleri çalışma dışı dönemler için düşülebilir. Tıpkı yıllık izin ve mazeret izni gibi, idari izinle de kesilebilir. Ancak bu indirim işverenin inisiyatifindedir ve işverenin onayı ile kesintiye uğramayabilir. Eğer işveren, çalışmadığı dönemlerde bile personeli için seyahat ve yemek ödemek istiyorsa, ödeme yapabilir, normalde bu ücretler düşülür.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler