1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. SSK, BAĞ-KUR, EYT'li hiç fark etmez! Aylığı 7500 TL ve üstü olan tüm emeklilere 10.000 TL ek ödeme yapılacak!
SSK, BAĞ-KUR, EYT'li hiç  fark etmez! Aylığı 7500 TL ve üstü olan tüm emeklilere 10.000 TL ek ödeme yapılacak!

SSK, BAĞ-KUR, EYT'li hiç fark etmez! Aylığı 7500 TL ve üstü olan tüm emeklilere 10.000 TL ek ödeme yapılacak!

Emekli vatandaşlar için müthiş bir hafta sonu müjdesi geldi. SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi veya EYT emeklisi fark etmeksizin, 7.500 TL ve üstü maaş alan tüm emeklilere ek ödeme fırsatı sunuluyor. Başvuru yapan emekliler, anında ödemelerini alabiliyorlar.

A+A-

Emekli vatandaşlar için müthiş bir hafta sonu müjdesi geldi. SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi veya EYT emeklisi fark etmeksizin, 7.500 TL ve üstü maaş alan tüm emeklilere ek ödeme fırsatı sunuluyor. Başvuru yapan emekliler, anında ödemelerini alabiliyorlar.

Temmuz ayında yapılan maaş zammı sonucunda emekliler %25 zam almıştı. Ancak bu zam, enflasyonun yüksek seyrine karşı yeterli gelmediği için emeklilerin beklentisi daha yüksek oranda zam talebiydi. Bu sabah bankalardan peş peşe gelen duyurularla birlikte SSK, BAĞ-KUR, 4C ve EYT emeklisi tüm vatandaşlara ek ödeme fırsatı sunulacağı açıklandı. Başvuru yapmak için herhangi bir ek koşul aranmıyor ve emeklilere verilecek ek ödeme miktarı 10.000 TL'ye kadar yükselebilecek. Ancak bu fırsattan yararlanmak için son başvuru tarihi yarın olduğu için emeklilerin bu fırsatı kaçırmamaları önemlidir.

Türkiye'de 16 milyon emekli vatandaş için Temmuz ayı maaş zammı %25 olarak gerçekleşmişti. Ancak ülkede devam eden yüksek enflasyon nedeniyle hayat pahalılığı her geçen gün artıyor ve emeklilerin talepleri de daha yüksek zam yönünde oluyor. Bu bağlamda, bankalar harekete geçerek emekliye yönelik yüksek promosyon kampanyaları düzenliyor.

Kamu bankaları ve özel bankalar emeklilere özel promosyonlar sunuyorlar. Özel bankalarda promosyon ücretleri 10.000 TL'ye kadar yükselirken, kamu bankalarında bu miktar 7.000 TL'ye kadar çıkabiliyor.

En yüksek promosyonu veren banka ise Finansbank olarak öne çıkıyor. Finansbank, 9.200 TL net promosyon ödemesiyle beraber ek ödemelerle birlikte 10.000 TL'ye kadar promosyon sunuyor.

Emekli vatandaşlar için yüksek promosyon almak isteyenlerin başvuru işlemlerini Temmuz ayı bitmeden gerçekleştirmesi gerekiyor. Başvuruların son tarihi 31 Temmuz olarak açıklanmış durumda. Ancak, bankalar 1 Ağustos itibarıyla promosyon miktarlarını güncelleyebileceğinden, emeklilerin bu fırsatı kaçırmamak adına zamanında başvuru yapmaları önemlidir. Faiz artışları göz önünde bulundurulduğunda bankaların promosyon miktarlarını düşürebileceği unutulmamalıdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.