1. HABERLER

  2. SSK

  3. SSK, Bağ-Kur emeklileri için beklenen gelişmeye odaklandı! Seyyanen zam, avans ve intibak zamları için son durum…
SSK, Bağ-Kur emeklileri için beklenen gelişmeye odaklandı! Seyyanen zam, avans ve intibak zamları için son durum…

SSK, Bağ-Kur emeklileri için beklenen gelişmeye odaklandı! Seyyanen zam, avans ve intibak zamları için son durum…

Yılın ilk emekli ikramiye ödemeleri ramazan bayramına sayılı zaman kala 6 ila 7 Mayıs tarihlerinde hesaplara yatırıldı. Emekli vatandaşlar bu yıl içerisinde zamlı ikramiyelerine gelir elde etmiş durumda. Şimdi milyonlarca vatandaş için temmuz ay içerisinde maaşlara verilecek olan zam oranlarına karşı odaklanmalar yapıldı ve farklı talepler bulunmaya başladı.

A+A-

Yılın ilk emekli ikramiye ödemeleri ramazan bayramına sayılı zaman kala 6 ila 7 Mayıs tarihlerinde hesaplara yatırıldı. Emekli vatandaşlar bu yıl içerisinde zamlı ikramiyelerine gelir elde etmiş durumda. Şimdi milyonlarca vatandaş için temmuz ay içerisinde maaşlara verilecek olan zam oranlarına karşı odaklanmalar yapıldı ve farklı talepler bulunmaya başladı. Bayram ikramiyeleri karşısında banka promosyon ödemeleri gibi imkanlar ile beraber ek gelirlere kavuşan vatandaşlar bütçeleri üzerinde rahatlamalar yaratılacak yeni kazanımlar için talepler elde etmeye başladı. Emekli vatandaşlar tarafından gelen taleplere bakılacak olduğu zaman ücretsiz toplu taşıma, seyyanen zamlar, ek ödeme miktarlarında artışlar, aile yardımları ile beraber intibak durumları dikkatleri çekiyor.

Ocak ayında emekli vatandaşların maaşlarına gelen zamların ardından emekli ikramiye ödemelerine bu yıl içerisinde 100 TL zam geldi. Bu sayede hesaplara 1100 TL değerinde ödemeler verildi. Şimdi temmuz ayı içerisinde zamlarını bekleyen vatandaşlar bir yandan da ek gelir, 3 maaş avans, intibak zamları ile beraber seyyanen zamları hakkında son dakika gelişmeleri hız kesmeden gelmeye devam ediyor. Bu süreçler içerisinde de bazı taleplerin ön plana çıkacak olduğu dikkatleri çekiyor. Emekli vatandaşların talepleri 9 madde içerisinde sıralanmaya başladı. Emeklilerin yüzlerini güldürecek talepler gelmeye başladı.

Emekli vatandaşların talepleri…

Emekli vatandaşlar tarafından gelen talepler belli oldu. Bu talepler;

  1. Aylıklar için yüzdelik zamlar yerine seyyanen zamlar gelmeye başlasın.
  2. Ek ödeme durumlarına artış gelsin. Maaşlarda yüzde 4 ila 5 yerine yüzde 9 ila 10 oranında zamlar gelsin ya da asgari geçim indirimleri ile beraber eşitlenmeleri yapılsın.
  3. 2000 yılından sonra emekli olmak için hak kazanan vatandaşlar için de intibak düzenlemeler gelsin. Memur emeklileri tarafından kurumlar arasında meydana gelen maaş farklarının kapatılması yerine getirsin.
  4. Aile yardımları çalışan vatandaşlar için yapıldığı gibi emekli vatandaşlara da verilsin.
  5. Emekli vatandaşlar için de katkı payı ödemeleri alınmasın.
  6. Emekli olmak için yaş şartlarını beklemekte olan vatandaşlar da sağlık hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilsinler.
  7. Yaşlara bakma şartı olmadan tüm emekli vatandaşlar toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekler.
  8. Emekli vatandaşlar için indirimli tatil imkanları verilsin.
  9. Emekli maaşlarının bağlanması için zaman sayan vatandaşlar için avans uygulamaları, emekli kesim için de hayata geçirilsin.
  10. 3 maaşlık avans imkanları gelsin.

Şartları dikkatleri çekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.