1. HABERLER

  2. SSK

  3. SSK, Bağ-Kur, Dul ve Yetim Maaşı Alan Herkesi İlgilendiriyor... Aylık 4.500 lira oluyor!
SSK, Bağ-Kur, Dul ve Yetim Maaşı Alan Herkesi İlgilendiriyor... Aylık 4.500 lira oluyor!

SSK, Bağ-Kur, Dul ve Yetim Maaşı Alan Herkesi İlgilendiriyor... Aylık 4.500 lira oluyor!

Milyonlarca emekli vatandaşın beklediği süre sonunda doldu. Temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklisi yakınlarının ölümü sebebiyle aylık almaya hak kazanan dul ve yetimlerin maaşları zamlanıyor. Peki, Bağkur – SSK dul ve yetim aylığı maaşı ne kadar oldu? Ne zaman zam gelecek? Detaylar haberimizde…

A+A-

Yılın ilk 5 ayı baz alınarak hesaplanan enflasyon oranına göre 4.57 zam kesinleşmiş bulunuyor. Bu tablonun Haziran enflasyonuyla değişmemesi halinde hisse oranına göre en düşük ölüm aylığı 390 TL olurken, en yüksek oranda aylık alma hakkına sahip bulunanların ölüm aylığı 4.500 TL’ye yükseliyor.

Haziran Ayında Enflasyonu Açıklanacak

Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon belirlenecek ve SSK ve Bağ-Kur’dan dul ve yetim aylığı alanların maaşları zamlı olarak ödenecek. Son günlerde Emekli maaşlarının ne kadar artacağı merak edilirken, dul ve yetim aylığı alanların maaşlarında yapılacak artış da aynı oranda merak ediliyor. Son açıklanan enflasyon rakamlarına göre 4.57 oranında zam almayı garantileyen dul ve yetim aylıkları ile ilgili son gelişmeler haberimizin devamında yer alıyor.

Son 2 Gün Kaldı, Dul ve Yetim Maaşları Açıklanıyor!

Ocak ayında yılın ilk dilim maaş artışlarını alan dul ve yetimler, büyük bir heyecanla Temmuz ayında alacakları maaş zammının açıklanmasını bekliyor. SGK ve Bağ-Kur dul ve yetim maaş zammı 2 gün sonra açıklanıyor. Cuma günü açıklanması beklenen dul ve yetim maaşları, sigortalının geride kalan dul eşlerine ve çocuklarına ödeniyor. İlk 5 aylık enflasyon verilerine göre 4,57 zammı garanti eden dul ve yetimler, Haziran ayı enflasyonun fazla çıkması halinde daha yüksek oranda maaş artışına sahip olabilecek.

Gerek SSK, Bağ-Kur emeklisi, gerekse kamu çalışanları ve emeklilerine ve bunların dul ve yetimlerine her yıl 2 kez maaş ayarlaması yapılarak enflasyon oranına göre artış sağlanıyor. Şu anki verilere göre en düşük dul ve yetim aylığı 390, en yüksek dul ve yetim aylığı ise 4,500 TL’ye yükseliyor. Ancak Haziran enflasyon rakamlarının bu oranların üzerine çıkması durumunda milyonlarca emekli, dul, yetim yılın ikinci yarısı olan Temmuz-Ocak dönemi içerisinde daha yüksek oranlarda maaş zammına kavuşacak.

www.nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum