1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. Sosyal Medya Uzmanı Uğur İşleyen Açıkladı: Instagram Dolandırıcıları Ünlü İsimleri Hedef Aldı!
Sosyal Medya Uzmanı Uğur İşleyen Açıkladı: Instagram Dolandırıcıları Ünlü İsimleri Hedef Aldı!

Sosyal Medya Uzmanı Uğur İşleyen Açıkladı: Instagram Dolandırıcıları Ünlü İsimleri Hedef Aldı!

Sosyal medya uzmanı Uğur İşleyen, OnurAkayMedya'da yayınlanan köşe yazısı ile ünlü isimleri dikkatli olması için uyardı. Instagram'da ünlülere yönelik yeni çıkan bu dolandırıcılık yöntemini ve dolandırıcıların yeni taktiğini anlatan İşleyen, aralarında Buse Varol'un da olduğu ünlü isimlerden yaklaşık 8-10 kişinin hesabının ele geçirildiğini de söyledi.

A+A-

Sosyal medya uzmanı Uğur İşleyen, Felaket Tellalı Olarak bilinen Onur Akay'da yayınlanan köşe yazısı ile ünlü isimleri dikkatli olması için uyardı. Instagram'da ünlülere yönelik yeni çıkan bu dolandırıcılık yöntemini ve dolandırıcıların yeni taktiğini anlatan İşleyen,  aralarında Buse Varol'un da olduğu ünlü isimlerden yaklaşık 8-10 kişinin hesabının ele geçirildiğini de söyledi.

İşleyen Söyle devam etti:

"Özellikle mesaj içeriğinde link olarak gönderi paylaşımı yapıldığı zaman lütfen itibar etmeyin veya linke tıklasanız bile şifre taleplerine karşılık verip formu doldurmayın! Daha önce telif hakkı ile ilgili mesajlar atarak ihlal edildiğiyle tehdit ederek şifrelerini almaya çalışan dolandırıcılar bu sefer de insanların en hassas olduğu konular üzerinden mesajlar atmaya başladı. Kadına şiddet ve Ağır hastalıklar İle ilgili mesaj içeriklerine lütfen dikkat edin. Güvenmediğiniz sürece mesajları açmayın, link tıklayarak form doldurmayın.

Daha önce danışmanlığını yaptığımız firmalar da bu tarz sıkıntılar yaşamıştı, hesaplarını geri aldıklarımız oldu, alamadıklarımız oldu. Hesabınızı geri almak için hızlı bir şekilde instagram/Help alanında "Hesabım bir başkası tarafından ele geçirildi" alanında gerekli bilgilerinizi doldurarak mail adresinize gelen bilgilerle tekrar alabilirsiniz. Hesabınızı geri almanız için en önemli bilgi, hesabı açtığınız ilk mail adresi.

İşleyen, konu ile ilgili bir önceki yazısında ise şu bilgileri verdi:

"Dolandırıcıların yeni taktiği, Instagram kullanıcılarına DM üzerinden veya WhatsApp üzerinden; "Telif Hakkı Merkezi" adı altında telif hakkını ihlal ettiklerine dair mesajlar gönderip, oluşturdukları bir form sayesinde şifre ve gerekli bilgileri ele geçirmek. Genel olarak DM üzerinden kullanıcılara ulaşan dolandırıcılar, ele geçirdikleri şifreler sayesinde hesap sahibine ulaşarak hesabı geri vermek için ödeme talep ediyor."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.