1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. Sosyal Medya Fenomeni Meriç İzgi ve Koko Gündemden Düşmüyor!
Sosyal Medya Fenomeni Meriç İzgi ve Koko Gündemden Düşmüyor!

Sosyal Medya Fenomeni Meriç İzgi ve Koko Gündemden Düşmüyor!

Mart ayında en yakın arkadaşı ve hayvanı Koko’dan ayrılan Meriç İzgi yeniden kavuştu. Sosyal medyada ve çeşitli platformlarda fenomen olan Meriç İzgi’nin Koko ile oldukça güzel bir bağı vardı. Ancak Mart ayında bazı hayvansever kişilerin tepkisine maruz kaldı.

A+A-

Bazıları Koko’nun vahşi bir hayvan olduğunu ve doğasından alındığını düşünüyordu. Evladı gibi sevdiği ve ilk doğduğu günden itibaren bakımını üstlendiği maymunu elinden alınmıştı. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından elinden alındığı görüntüler internette yayınlanmıştı. Çalışanlar ve Meriç arasında oldukça arbede yaşanmıştı. Meriç Koko’yu vermek istememiş ve ona sıkıca sarılmıştı. Koko’yu aldıkları görüntülerde ağladığı ve Meriç’i bırakmak istemediği belli oluyordu.

Meriç İzgi’ye yapılan baskında hayvan kaçakçılığı ve ticareti yaptığı iddiasında bulunulmuştu. Arbede sırasında Meriç’i ayağı ezilmiş ve sargılı görüntüleri internette yer almıştı. Meriç ile Koko arasındaki bağı bilen takipçileri ve birçok fenomen bu olayın ardından destek olmuştu. #Kokogerigelsin isimli hashtag açılmış ve sesini duyurabilmesini sağlamışlardı.

Koko Geri Döndü

Meriç İzgi’nin 27 Temmuz itibari ile yaptığı bir paylaşım ile Koko’yu geri aldığı anlaşıldı. Paylaşımını Koko ile birlikte attığı bir fotoğraf olarak yapan fenomenin paylaştığı yazı dikkat çekti. “Bugün en mutlu günüm! Yeniden Bir aradayız. Sabır et ve gerçekleşsin demişler. Ben yılmadım ve pes etmedim. Sonunda kavuştuk! Bugün bizim bayramımız. Gerçek sevgi asla uzak kalamaz, bir yolunu bulur ve mutlaka tomurcuk açar... “ Bu yazıyı gören takipçileri fenomen adına duydukları mutluluğu paylaştılar.

Sanat bölümü öğrencisi olan Meriç İzgi bir baba çocuk koleksiyonu çıkarttı. Bu koleksiyon içerisinde tasarlamış olduğu kıyafetleri Koko ve kendisi giydi. Sürekli aynı kıyafetleri giyen baba oğul herkesin sevgisini kazandı. Koko, Meriç’e bağlılığı ile dikkat çekiyor. Meriç gideceği zaman ona sarılıyor ve bir yere gitmesini istemediğini belli ediyor. Meriç’in omzunda uyuyor ve gün içerisinde sık sık sarılıyorlar. Meriç İzgi ise Koko’nun doğal ortamında gibi mutlu olmasını ancak kendi yanından ayrılmamasını istiyor. Bunun için kendisine özel bir ev tuttu ve ev içerisinde bir bahçeye yer verdi. Meriç’in yeni evinin içerisinde Koko’nun kalabileceği ve vakit geçirebileceği bir botanik bahçe bulunuyor. Koko’yu çocuğundan ayırmayan Meriç ona bir bebek gibi bakmaya devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.