1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Gelişmeler: 4D, Kamu ve Taşeron İşçilere Kötü Haber!
Son Gelişmeler: 4D, Kamu ve Taşeron İşçilere Kötü Haber!

Son Gelişmeler: 4D, Kamu ve Taşeron İşçilere Kötü Haber!

4D, kamu ve taşeron işçilere korona virüs salgını kapsamındaki pandemi sürecinde ek ödeme konusunda üzücü bir haber geldi. 4D, kamu ve taşeron işçilere ek ödeme, döner sermaye ödemesi yapılması ve bununla birlikte ödemelerin tavan fiyattan yapılması konusunda haberler istenildiği gibi gelmedi.

A+A-

Geçtiğimiz günlerse Sağlık Bakı Fahrettin Koca bir açıklama yapmıştı. Yaptığı açıklamada bu pandemi sürecinde emeği geçen bütün sağlık çalışanlarına ek ödeme yapılacağını belirtmişti. 3 aylık süreç için sağlık çalışanlarına ek ödemelerin tavan fiyattan yapılacağı söylenmiştir. Bu açıklama ardından 4D, kamu ve taşeron çalışanlar da ek ödeme imkanlarından kendilerinin de faydalanmasını istemişlerdi.

Ancak bu haber bekledikleri gibi gelmedi. 4D, kamu ve taşeron çalışanlar döner sermayeden faydalanmadıklarından dolayı bu ek ödemelerden de faydalanamıyorlar. Bu durumun beraberinde işçiler kendilerinin de ek ödemelerden faydalanmak istediklerini açıkladılar. Ancak bununla ilgili olarak gereken düzenleme yapılmadı.

Kamu, 4D ve Taşeron İşçilere Ek Ödeme İçin Düzenleme Yapılması Gerekli

Sağlık çalışanlarına 3 ay boyunca yapılacak olan ek ödemelerden kamu, taşeron ve 4D çalışanları da faydalanmak istemişti. Ancak bunun için mecliste gerekli bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bu konuya ilişkin olarak CHP’li Engin Altay TBMM’de bir açıklama yapmıştı. Yapmış olduğu bu açıklamada ek ödeme için kanuni bir düzenleme yapılması gerektiği ve bunun da Mecliste 1,5 saatlik bir çalışmanın sonucunda yapılabileceğini belirtmişti.

Taşeron, 4D ve kamu çalışanlarının da ek ödemelerden faydalanabilmeleri adına mecliste bir düzenleme yapılması gerekiyordu. Ancak beklenen düzenleme yapılmadı. Tüm bu durumların yanında meclis pandemi günlerinden dolayı 1 aylığına tatile girdi. Bu durumla birlikte işçilerin bu istekleri de askıya alınmış oldu.

Zaten 3 ay süre ile verilecek olan ek ödemelerden yararlanmak isteyen 4D, taşeron ve kamu çalışanları için meclisin kapanması ile birlikte bu durumun pek mümkün gözükmüyor. Fahrettin Koca’nın yapmış olduğu açıklama üzerinden bir ay geçmiş olması ve meclisin de bir ay tatile girmiş olması zaten iki aylık sürecin geride kalmasına neden oluyor. Ancak TBMM bir ay sonra açılmasıyla birlikte yasal bir düzenlemenin yapılması durumu mümkün kılabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler