1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. Son Dakika: Yunanistan, Kıbrıs’ın Ekonomik Bölgelerindeki Türklere Hedefli Yaptırım Arayışına Destek Verdi!
Son Dakika: Yunanistan, Kıbrıs’ın Ekonomik Bölgelerindeki Türklere Hedefli Yaptırım Arayışına Destek Verdi!

Son Dakika: Yunanistan, Kıbrıs’ın Ekonomik Bölgelerindeki Türklere Hedefli Yaptırım Arayışına Destek Verdi!

Yunanistan’nın bu desteği, Dış işleri sözcüsünün yaptığı açıklamalar kapsamında duyuruldu. Yunanistan cephesinden Kıbrıs’ın ilan etmiş olduğu Münhasır ekonomik bölgede faaliyette bulunan Türk kurum ve kişilere yönelik yaptırımları kararlılıkla desteklediği açıklandı. Peki, bu destek nelere sebep olacak? Konuyla ilişkin tüm gelişmeler haberimizde…

A+A-

Yunanistan’nın bu desteği, Dış işleri sözcüsünün yaptığı açıklamalar kapsamında duyuruldu. Yunanistan cephesinden Kıbrıs’ın ilan etmiş olduğu Münhasır ekonomik bölgede faaliyette bulunan Türk kurum ve kişilere yönelik yaptırımları kararlılıkla desteklediği açıklandı. 

Yunanistan’dan Destek!

Yunanistan dış işleri sözcüsü AleksandrosGennimatas, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada Türkiye’ye yaptırım uygulanabileceğini söyleyen yetkililere atıfta bulundu. Ek olarak Doğu Akdeniz’de Yunanistan ve Kıbrıs gerginliği giderilmezse, AB Konseyi Türkiye’ye yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Açıklama Yaptı!

Yunanistan’ın Hükümet sözcüsü olarak görev yapan Petsas, AB liderlerinin 1 ila 2 Ekim tarihine erteledikleri zirvede Türkiye’nin yaptırıma uğramasını beklediklerini ifade etti. Petsas aynı zamanda Yunanistan’ın devlet televizyonu olan ERT’de yaptığı açıklamada; Kıbrıs ve Yunan cephesinde Avrupa Birliği zirvesinde hazırlıkların tam koordinasyon yürütüldüğünü ifade ederek; dış işlerinin onayında yaptırım listesini yayımlayacağız dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.