1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Son Dakika: Üniversiteler ve Okullar İçin Yeni Karar Alındı! Yüz Yüze Eğitimde Flaş Değişiklik…
Son Dakika: Üniversiteler ve Okullar İçin Yeni Karar Alındı! Yüz Yüze Eğitimde Flaş Değişiklik…

Son Dakika: Üniversiteler ve Okullar İçin Yeni Karar Alındı! Yüz Yüze Eğitimde Flaş Değişiklik…

Son olay: Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca, geçtiğimiz Bilim Kurulu toplantısı sonrası yazılı duyuru yaptı. Burada ülkemizde bulunan milyonlarca öğrencinin beklemekte olduğu yüz yüze eğitim üzerine değerlendirme yapıldı.

A+A-

Bilindiği üzere yakınlarda Bilim Kurulu toplantısı yapılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olan Fahrettin Koca, bunun sonrasında yazılı duyuru gerçekleştirdi. Duyuruda, ülkemizde yaşayan milyonlarca öğrenci ve ailelerinin merakla beklediği, yüz yüze eğitim hakkında değerlendirme yapıldı. Covid-19 salgınının ülkemizdeki durumu ve mutasyonlu virüs, eğitim üzerine tavsiye kararlar gerçekleştirildi.

Yüz Yüze Eğitim!

Açıklamada kısıtlayıcı tedbirlerin hayatı zorlaştırdığının farkındalığından bahsedilerek, kontrolü bırakmaksızın düzenlemeler gerçekleştirildiğine değinildi. Ayrıca okullar kapsamında sınırlı vaziyette yeniden yüz yüze eğitim yapılması kapsamında karar verildi.

Peki, tarihler nasıl olacak? Bu konuda hareketlilik durumunun, daha düşük bulunduğu köy okullarında yüz yüze eğitim, 15 Şubat tarihi itibariyle gerçekleşecek.

İlkokul ve 8-12. Sınıflar!

Bilim Kurulu’nun toplantısı ardından Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazılı duyuru gerçekleştirdi.

Malum olduğu üzere ülkemizde yaşayan milyonlarca öğrenci ve onların aileleri, öğretmenler yüz yüze eğitim ne zaman gibi pek çok soruyu merak etmekte. Burada ilkokul, 8. ve 12. sınıflarda hedefin mart ayı olduğu belirtildi. Bu sınıfların ve özel eğitim okullarında mart ayında Covid-19 salgınının durumuna göre seyreltilmiş, kontrollü eğitime başlanması hedefi olduğu açıklandı.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı duyuruda hareketliliğin yükselmesiyle birlikte söz konusu risklere karşı takip olacağından bahsetti. Böylece elde edilecek bulguların da gelecek adımların bir belirleyecisi konumuna ulaşacağını anlattı.

Öğretmenlerin öğrencileri, öğrencilerin de okullarını özlediğinin farkındalığına değinerek, ailelerin de endişeleri olduğu belirtildi. Salgın hızının artması sonucu kayıp edilebilecek yaşamları telafi etmenin mümkünsüzlüğü belirtilip, bunun çerçevesinde, hassas vaziyette hareket etmek zorunluluğunu dile getirdi.

Üniversitelerde Uyarı

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamasında Türkiye’de Covid-19 vaka durumunun tekrar yükselişe geçtiğine değinerek, dikkat edilmesi gerektiği vurguladı. Ülkede kitle hareketine sebep olacak bir araya gelme durumlarından ve toplanmalardan kaçınmak gerektiğini belirtti.

Bu çerçevede yükseköğretim kurumlarında yüz yüze eğitimin önemli hareketliliğe neden olabileceği belirti. Gerçekleştirilen değerlendirmelerde vaka durumunun yükseliş eğilimi ile hareketliliğin neden olabileceği risklerin dikkate alınarak, karar alınmasını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Duyuru Yapmıştı

Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanı olan Ziya Selçuk, bilindiği gibi 2020 – 2021’e ait eğitim-öğretim’in ikinci döneminde yüz yüze eğitim detayları üzerine basın açıklaması yaparak, sürece değindi. Bu kapsamda anaokulu ve köy okullarının, 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime geçeceği belirtilmişti.

1 Mart gününde ilkokullarda bulunan tüm sınıfların açılma kararı alındığını belirtip, ilkokul öğrencilerinde haftanın 2 gününde, seyretilmiş durumda devam edileceği açıklanmıştı. Özel eğitim okulları ve sınıfların öze gereksinimli öğrenciler için eğitim vereceğini de duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.