1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika: Toplantı Başladı, Bakan Selçuk Asgari Ücret Zammını Açıkladı! 2021 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?
Son Dakika: Toplantı Başladı, Bakan Selçuk Asgari Ücret Zammını Açıkladı! 2021 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

Son Dakika: Toplantı Başladı, Bakan Selçuk Asgari Ücret Zammını Açıkladı! 2021 Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

Asgari Ücret zammında son dakika gelişmesi… Toplantı, bugün 14:00’da başlarken, heyecanlı bekleyiş sürüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2021 zam oranı için; online toplantı gerçekleştirdi. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

A+A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, toplantıdan hemen önce açıklamalarda bulundu. Peki, asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret zammı ne kadar?

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar?

2021 asgari ücret zammı için günlerdir beklenen haber geldi. Milyonlarca çalışanı etkileyen asgari ücrete zam için toplantılar bugün itibari ile başladı. 2021 asgari ücret zammı her yıl istisnasız olarak aralık ayı sonunda belli olurken bu yılda asgari ücrete gelecek olan zam hakkında toplantılar başladı. Asgari geçim indirimi, işsizlik maaşı gibi birden fazla konu başlığına etki ediyor. Diğer taraftan asgari ücretin ne kadar olacağı ve ne kadar zam olacağı milyonlarca işçi tarafından merak konusu oldu.

Asgari Ücret Zammı Nasıl Belirleniyor?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten 5’er tane temsilci seçilerek toplam 15 kişiden oluşan bir asgari ücret tespit komisyonu oluşturuluyor. Belirlenen komisyon asgari ücret zammı belirlenene kadar toplam 4 kez toplanıyor ve zam ele alınıyor.

Bakanlık tarafından belirlenen bir kişi komisyona başkanlık ederken toplam 10 üyenin katılımı ile toplantı gerçekleştiriliyor ve oy çokluğu zam oranına karar veriliyor. Eşit oy olduğunda ise seçilen başkanın olduğu taraf çoğunluk olarak kabul ediliyor ve o oran seçiliyor.

Asgari Ücret Net Olarak Ne Kadar?

Asgari ücret aylık net brüt 2 bin 943 TL iken kesintiler ve vergiler kesildiğinde net olarak 2 bin 324 TL olarak uygulanıyor. Apartman görevlisi olarak hayatını devam ettiren kişilerde ise gelir ve vergi damga kesintisi olmadığından apartman görevlileri net 2 bin 501 TL maaş alıyor.

Asgari ücretin bir işverene maliyeti ise 3 bin 458 TL. olur iken bu ücretin brüt asgari ücreti 2 bin 943 TL.  Sosyal güvenlik primi 456 TL.  Işsizlik sigorta fonu ise 58 TL 86 kuruştan oluşuyor.

TÜRK-İŞ’TEN Asgari Ücret Zam Açıklaması

Türk-İş Genel Başkanı Atalay asgari ücret zammı için açıklamada bulundu. Açıklamasın ise şu sözlere yer verdi. ‘Kafamızda belirli bir rakam var. Komisyon üyeleri ilerleyen günlerde Hak-İş ve DİSK’in düşüncelerini alıp açıklamada bulunur. İşveren ve Hükümeti mutlu ederek ‘evet’ diyeceğimiz bir rakam getireceğini düşünüyoruz’ sözleri ile açıklamada bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.