1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika: Taşeronda Dudak Uçuklatacak Maaş Zammı Geldi! Karar Alındı, Hesaplara Yatırılacak…
Son Dakika: Taşeronda Dudak Uçuklatacak Maaş Zammı Geldi! Karar Alındı, Hesaplara Yatırılacak…

Son Dakika: Taşeronda Dudak Uçuklatacak Maaş Zammı Geldi! Karar Alındı, Hesaplara Yatırılacak…

Toplu sözleşme yasağının kaldırılması ile belediyelerden TİS haber açıklamaları gündeme geldi. Son dakika bilgilerine istinaden binlerce çalışanı ilgilendiren beklenen zam kararına yönelik imzalar yetkililer tarafından atıldı.

A+A-

Kadroda olan işçiler ve kadroya yeni geçen işçiler 2018 yılından beri tolu sözleşmede YHK kararına bağlı olan belediye işçilerinin toplu sözleşmesi geçen aylarda son bulmuştu. Yapılan toplu sözleşmesinin son bulmasının ardından covid-19 sebebi ile toplu sözleşme yasağı gelerek görüşme ve toplantılar Temmuz ayından sonrasına ertelenme kararı alınmıştı.

Korona sebebi ile yapılan kısıtlamanın son bulması nedeni ile belediye bünyesinde çalışan işçiler toplu sözleşme görüşmelerine başlamaya devam etti. Yapılan görüşmelerin ardından zam haberleri çıkmaya başladı. Çiğli Belediyesi yetkilileri ile sendika arasında yapılan toplu sözleşme süreci son buldu. Toplu sözleşmenin son bulmasının ardından belediye işçilerine rekor zam yapıldı. DİSK Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçünün de katıldığı toplantıda tüm belediye işçileri de katılım sağladı.

Üst Düzey Zam

Gümrükçü toplu sözleşme toplantısında yapmış olduğu açıklamada ‘burası İzmir’de değişimin başkenti olacak. İzmir’in kalbi burada atacak. Bugün geldiğimiz noktada TİS anlamında büyük değişim Çiğli’de ateşlendi. Bugün İzmir’de en yüksek zam oranının alındığını diğer arkadaşlara da umut olur ve onlar da Çiğli Belediyesi işçi haklarına kavuşurlar.’ Cümlelerini sarf etti.

%22 Zam Olacak

Şube başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ÇİBEL şirketinde bulunan toplam 860 işçi için sözleşme ile işçilere yüzde 26 zam geldiğini açıkladı. Zam oranları dağılımı şu şekilde; sosyal paketlere yüzde 12, enflasyona artı 2 puanlık zam yapacağını açıkladı. Tüm zamların toplamanın da 22 olduğunu açıkladı.

İkramiye De Vereceğini Açıkladı

Tüm işçilerin annelerinin ak sütü gibi zamları ve ikramiyeleri hak ettiğini açıklayan başkan, tüm çalışanlarının emeklerinin karşılığını alacağını dile getirdi. Verilen emeğin karşılıksız kalmayacağını duyuran Çalışkan tüm çalışanlarına üç ikramiye verileceğini açıkladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.