1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Son dakika: Tarih değişti mi ? YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS üniversitesi tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?
Son dakika: Tarih değişti mi ? YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS üniversitesi tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Son dakika: Tarih değişti mi ? YKS tercih sonuçları açıklandı mı? YKS üniversitesi tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

2020 YKS tercih sonuçları, anlık olarak milyonlarca mezun tarafından takip ediliyor. En çok konuşulanlar arasında YKS sınav sonuçları yer alırken, ÖSYM başkanından son dakika açıklaması geldi. Peki, YKS sonuçları ne zaman açıklanacak, YKS sonuçları açıklandı mı? Tüm detaylar haberimizde…

A+A-

YKS sonuçları açıklandı mı?

Hem yorucu hem de uzun bir maratonun ardından öğrenciler, sonunda sınava girdi. Sınav sonuçları açıklandı mı sorusu ile günlerdir bekleyen adaylar, nihayet bekledikleri habere ulaştılar. ÖSYM başkanı sonuç tarihi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu.

2020 YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM, 2020 YKS tercih sonuçları adına takvim belirlendi ve net tarihi öğrenciler adına açıkladı.

  • YKS tercih sonuçları, öğrencilerin erişimleri için en geç 31 ağustos tarihinde açılmış olacak.
  • Üniversite içerisinde yapılacak kayıtlar 31 ağustos ve 4 eylül 2020 tarihleri arasında online bir şekilde gerçekleşecek.
  • Online kayıtlar ise 29 ağustos ve 2 eylül 2020 arasında yapılmış olması planlanıyor.

Fakat heyecan ile beklenen konu ile alakalı ÖSYM başkanı prof. dr. Halis Aygün ise yaptığı açıklama sırasında sonuçların en geç önümüzdeki haftalar içerisinde açıklanacak olduğunu dile getirdi. Bu açıklama sırasında; "Sevgili gençler, heyecanlısınız, sizi anlıyorum ve heyecanınızı paylaşıyorum. Ülkemizin yarınları olan sizler için tüm gücümüzle çalışıyoruz. 2020-YKS yerleştirme işlemlerinde kontroller devam ediyor. Önümüzdeki hafta içerisinde yerleştirme sonuçlarını açıklayacağız." sözlerini dile getirdi.

YKS sonuçları; https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrencilere duyurulacaktır. Adayların adresine belge gönderilmesi ya da sonuç bastırılması gibi durumlar gerçekleşmeyecektir. Herkes internet sayfasında yer alan duyurular, sonuç bilgileri kısmından kontrol edecektir. Yurt dışında olan üniversiteler için yerleşimleri gerçekleşecek öğrenciler adına işlemler yazılı bir belge ile sunulacaktır.

YKS ek tercihler ne zaman olacak?

2020 YKS ek tercihler ne zaman olacak diye yüz binlerce öğrenci meraklı bekleyişlerine devam ediyor. 2019 yılında YKS sonuçları 6 Ağustos içerisinde açıklanmıştı. Ek tercihler ise 5 ve 11 Eylül arasında yapılmıştı. Şu an yapılacak ek tercih ücreti ise 20 TL olarak belirlendi.

Üniversiteler ne zaman açılacak?

YÖK tarafından gelen açıklamaya göre aksi bir durum olmadığı sürece üniversite açılış tarihi 1 Ekim 2020 olarak belirlendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.