1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika: Sigara Fiyatlarına Yeni Zam! İşte 3 Haziran 2024 Güncel Fiyatlar
Son Dakika: Sigara Fiyatlarına Yeni Zam! İşte 3 Haziran 2024 Güncel Fiyatlar

Son Dakika: Sigara Fiyatlarına Yeni Zam! İşte 3 Haziran 2024 Güncel Fiyatlar

3 Haziran 2024 tarihiyle birlikte sigara fiyatlarına son dakika zammı geldi ve bu durum tütün endüstrisinde önemli bir gündem maddesi haline geldi.

A+A-

3 Haziran 2024 tarihiyle birlikte sigara fiyatlarına son dakika zammı geldi ve bu durum tütün endüstrisinde önemli bir gündem maddesi haline geldi.

Son zamanlarda sigara zammı konusu sık sık gündeme geliyor ve son dakika haberi olarak değerlendiriliyor. Korea Tobacco and Ginseng Corporation (KT&G) grubuna gelen zam haberi, Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu.

KT&G grubu sigaralarına yapılan zam sonrasında en ucuz sigara fiyatı 61 liraya yükseldi. Grubun diğer sigaraları ise 66, 68 ve 71 lira arasında satılmaya başlandı.

Nisan ve Mayıs aylarında sıkça artan sigara fiyatlarına yönelik yeni bir düzenleme 3 Haziran itibarıyla yapıldı. Belirli bir sigara grubuna 3 TL zam yapıldı ve bu değişikliklerle birlikte Türkiye'de en popüler sigaraların güncel fiyatları merak ediliyor. Döviz kurlarındaki dalgalanmalara rağmen, sigara fiyatlarındaki artışlar durmaksızın devam ediyor.

Özellikle Nisan ve Mayıs aylarında birçok sigara üreticisi önemli oranlarda zam yapmışken, Haziran ayında belirli bir sigara grubuna daha fiyat artışı yapıldı. TBYD Başkanı Erol Dündar, Esse markasına ait sigaralara 3 TL zam yapıldığını duyurdu. Bu zamla birlikte, Esse grubuna ait en ucuz sigara 66 TL'ye, en pahalı sigara ise 70 TL'ye yükseldi.

Türkiye, Avrupa'da en çok sigara içilen ikinci ülke konumunda bulunuyor. Her 100 kişiden 27.3'ü düzenli olarak sigara tüketiyor. Yüksek vergiler ve ardı ardına gelen fiyat artışları ise sigara konusunda tartışmaları beraberinde getiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.