1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Son Dakika Müjdesi: 5 Milyon Emekliye İntibak Zammı Uygulanacak! İntibak Zammı Ne Zaman Geliyor?
Son Dakika Müjdesi: 5 Milyon Emekliye İntibak Zammı Uygulanacak! İntibak Zammı Ne Zaman Geliyor?

Son Dakika Müjdesi: 5 Milyon Emekliye İntibak Zammı Uygulanacak! İntibak Zammı Ne Zaman Geliyor?

SGK ve Bağkurlu emekliler, seyyanen zammın yanı sıra, intibak zammını da uzun süredir bekliyor. Emekli aylıklarının yükselmesini sağlayacak olan intibak zammı, TÜED yani Türkiye Emekliler Derneği tarafından talep edilmekte ve ısrarla dile getirilmekte. Kısa süre önce gösterge sisteminde yüzde 35 olan alt sınırın yüzde 70’e yükseltilmesi talep edilirken; en düşük maaşında 1800 TL olması talep edili

A+A-

2020 yılının Temmuz ayında bağkur ve ssklı memur emeklileri ; yüzde 5.75 zam aldı. 2021 yılının ocak ayında ise; zam alması beklenen emekliler, intibak zammını da yakından takip ediyor. Peki, intibak zammı ne zaman gelecek?


Emekli İntibak Zammında Son Gelişmeler

2000 yılından sonra emekli olan kişiler, intibak düzenlemesinin hayata geçirilmesini talep ediyor. Toplu sözleşme ve intibak taleplerini; TÜED ve Memur-Sen gündeme getirdi. KPDK yanı Kamu Personeli Danışma Kurulu, toplantıda intibak zammını ele aldı. Karara bağlanması talep edilirken; aynı unvan ve görevden emekli olan kişilerin maaşları arasındaki farkın kapatılması isteniliyor. Düşük maaş alan kişilere ek ödeme verilerek, aradaki fark kapatılacak.

Bağkurlu ve SSK’lı vatandaşların talepleri uygulamaya alınırsa; 2000 yılının ardından emekli olan kişilerde ilk intibak zammında da olduğu gibi 50 TL ila 355 TL arasında zam uygulanmaya başlanacak. 2000 yılından sonra emekli olan kişilerin maaşları ise, kurum tarafından yeniden hesaplanarak uygulanacak. TÜED, - Türkiye emekliler derneği intibak zammı çıktığı takdirde 5 milyon kişinin yararlanacağını belirtti. Peki, intibak zammı ne zaman çıkacak?

İntibak Zammı Ne Zaman Gelecek?

Yaklaşık olarak 5 milyon emekli vatandaşı yakından ilgilendiren intibak düzenlemesi – intibak zammı ile ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çalışmaların 2020 yılının sonuna kadar bitmesi beklenirken; konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama ise bulunmuyor. Konuya ilişkin resmi bir açıklama geldiğinde, Nutuk.com.tr üzerinden tüm vatandaşlar ile paylaşılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.