1. HABERLER

  2. SSK

  3. SON DAKİKA: Milyonlarca emeklilikte yaşa takılanlar merakla bekliyordu: EYT'ye ilgili kanun teklifi mecliste kabul edildi!
SON DAKİKA: Milyonlarca emeklilikte yaşa takılanlar merakla bekliyordu: EYT'ye ilgili kanun teklifi mecliste kabul edildi!

SON DAKİKA: Milyonlarca emeklilikte yaşa takılanlar merakla bekliyordu: EYT'ye ilgili kanun teklifi mecliste kabul edildi!

Son dakika haberine göre, "Emeklilik Yaşa Takılanlar" (EYT) ile ilgili yasa tasarısı TBMM'de onaylandı. Onaylanan yasa tasarısından başlangıçta 2,25 milyon kişinin faydalanması bekleniyor. Yeni yasayla birlikte aylık almak için başvuran ve yaş dışındaki şartları sağlayanlar, yaşlılık veya emeklilik aylığı almaya hak kazanacak.

A+A-

Son dakika haberine göre, "Emeklilik Yaşa Takılanlar" (EYT) ile ilgili yasa tasarısı TBMM'de onaylandı. Onaylanan yasa tasarısından başlangıçta 2,25 milyon kişinin faydalanması bekleniyor. Yeni yasayla birlikte aylık almak için başvuran ve yaş dışındaki şartları sağlayanlar, yaşlılık veya emeklilik aylığı almaya hak kazanacak. Ayrıca emekli olduktan sonraki 30 gün içinde aynı işyerinde işe dönen tüm çalışanlara %5 oranında destek primi verilecektir.

Onaylanan kanun teklifi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Yürürlükteki 375 Sayılı Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda yapılan değişiklikleri içeren 4 maddeden oluşuyor.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na eklenen geçici maddeye göre, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra emekli aylığı başvurusunda bulunanlar, ilgili kanunlarda yer alan diğer şartları taşımaları halinde yaşlılık veya emeklilik aylığına hak kazanabilecek. , yaş şartı hariç.

Bu hükme istinaden geçmişe dönük ödeme yapılmayacak ve geriye dönük talepler kabul edilmeyecektir. Ayrıca, emeklilik veya yaşlılık aylığı için ilk kez istifa bildiriminde bulundukları tarihten itibaren 30 gün içinde sosyal güvenlik destek primine tabi özel sektör işyerlerinde çalışmaya başlayanlara, işveren hisselerinin yüzde 5'i oranında destek primi verilecek. işe giriş tarihinden itibaren Hazine tarafından ödenen sosyal güvenlik destek primi.

Ancak işçinin işten ayrılması halinde bu hak bir daha kullanılamaz. Ayrıca, sermayesinin yarısından fazlası belediyelere veya bağlı kuruluşlarına ait olan şirketlerde işçi statüsünden işçi statüsüne geçenler de dahil olmak üzere, kamu kurumları, belediyeler ve bağlı kuruluşlardaki işçilerin iş sözleşmelerinin feshedilmesini öngören düzenlemeler. , emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığına hak kazanmaları halinde kaldırılacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT konusunda uzun süredir çalıştıklarını belirterek, 24 yıllık sorunun artık çözüldüğünü söyledi. Tasarının TBMM'de kabul edilmesinin ardından Twitter hesabından "tebrikler" mesajı paylaştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.