1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Son Dakika: Milyonlarca emekli için intibak zammı geliyor! Emekliler için intibak zammında yeni gelişme…
Son Dakika: Milyonlarca emekli için intibak zammı geliyor! Emekliler için intibak zammında yeni gelişme…

Son Dakika: Milyonlarca emekli için intibak zammı geliyor! Emekliler için intibak zammında yeni gelişme…

Yaklaşık 5 milyon civarında olan emekliyi çok yakından ilgilendiren intibak zammı ile ilgili görüşmeler hala devam ediyor. Bilindiği üzere 2000 yılından daha önce emeklilik hakkı elde eden vatandaşlar için intibak düzenlemesi gelmişti.

A+A-

Bu durum karşısında 2000 yılından daha sonra emeklilik hakkı kazanan vatandaşlar için de gelmesine karşın talepler gündemde yerini alıyor. Milyonlarca emekli vatandaşı çok yakından ilgilendiren konuda son durumun neler olduğu araştırılmaya devam ediyor. İşte emekli vatandaşları çok yakından ilgilendiren intibak zammı ile ilgili merak edilen tüm detaylar…

Emekli intibak zammı ile ilgili yeni bir gelişme var mı yok mu diye milyonlarca emekli vatandaş araştırmalarına devam ediyor. 2000 yılından daha sonra emekli olan vatandaşlar için Memur – sen kapsamında talepler iletildi. Eğer taleplerin meclisten geçmesi gibi durumlar söz konusu olursa da ücretler üzerinde meydana gelen farkların maaşlar üzerine yansıtılması söz konusu olacak. İntibak zammı ile beraber en düşük emekli maaşları ne kadar olacak?

Emekli intibak zammı ile ilgili gelişmeler var mı?

2000 yılından önceemekli olmak için hak kazanan vatandaşlar için gelen düzenlemelerin 200 yılından daha sonra emekli olan vatandaşlar için de gelmesi bekleniyor. Eğer iddialar yansıtılırsa maaşlarda en az 50 en fazla da 355 TL ye varan zamlar yansıtılacak. İntibak zamlarının bir an önce maaşlara yansıtılması da bekleniyor.

İntibak düzenlemeleri gündemde yerini alıyor.

2000 yılı ve daha sonrasında emekli olan vatandaşlar için eğer beklenen intibak düzenlemeleri gelirse çok rahat edecekler. Memur emeklileri için gelen taleplere göre toplu sözleşme görüşmeleri sırasında Memur sen aracılığı ile gündeme geldi.

Kamu personel danışma kurulu olarak yer alan KPDK toplantıları sırasında eğer karara bağlanır ve uygulamaya geçerse de aynı unvan ile kadroda olan ya da emekli olanlar için maaşlarda ek ödeme ile farklar giderilecek. Düşük maaş alan vatandaşlar için de ilave ödemeler meydana gelecek.

SSK veBağkur kapsamında emekli olan vatandaşlar için hayata geçmesi söz konusu olursa emeklilerin aldıkları maaşlar hayata geçecek. 2000 yılından daha sonra emekli olanlar için beklenen intibak düzenlemeleri gündeme gelirse de 50 ve 355 TL arasında maaşlar belirlenecek. 2000 yılında ve daha sonrasında emekli olan vatandaşların maaşlarında yeni bir hesaplama meydana gelecek. Türkiye emekliler derneği kapsamında çıkacak bir intibak düzenlemesi olursa da beş milyon emekli yararlanma hakkını elde edecek.

İntibak düzenlemesinde son durum

2000 yılından daha önce sigortalı olarak emekli olanlar olsa bile 2000 yılından daha sonra emekli oldukları için karma sistem hesaplama yöntemi ile maaş aldılar. 2000 yılından daha sonra emeklilik için hakları elde edenler de kendi aralarında 2008 senesinden önce ve sonra emekli olanlar gibi kendilerinde iki gruba ayrılmaya devam ediyor.

Maaşlarda meydana gelen bu farkların ortadan kalkabilmesi için aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı ile çıkacak olduğu duyuruldu. Bu çalışma ile beraber maaşlarda beklenen düzenlemeler meydana gelecek ve farklar da ortadan çıkacak. Emekli vatandaşlara yönelik meydana gelen düzenlemeler ile beraber SSK, Bağkur ve emekli sandığı ile emekli olan vatandaşlar tek bir çatı altına da toplanacaklar.

İntibak düzenlemesi ne zaman gelecek?

Ortalama olarak 5 milyondan daha fazla emekli vatandaşı yakından ilgilendiren intibak yasası ile ilgili çalışmaların yıl sonuna kadar bitmesi hedefleniyor. Konu ile resmi bir açıklama gelmedi ama yıl sonuna kadar gelmesi de bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.