1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika! Milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiren karar açıklandı!
Son Dakika! Milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiren karar açıklandı!

Son Dakika! Milyonlarca elektrik abonesini ilgilendiren karar açıklandı!

Türkiye üzerinde yer alan binlerce elektrik abonelerini ilgilendiren karar açıklandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yeni bir karar aldı ve Nisan, Mayıs, Haziran aylarında abonelik işlemlerini engelledi.

A+A-

Türkiye üzerinde yer alan binlerce elektrik abonelerini ilgilendiren karar açıklandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yeni bir karar aldı ve Nisan, Mayıs, Haziran aylarında abonelik işlemlerini engelledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu elektrik alanında oldukça önemli bir karara vardı. Bu karara göre ülkenin en bilinir olan holdinglerinin bünyesinde hizmet veren 25 elektrik şirketinin toplam üç ay süresince iki ay anlaşma yapması yasaklandı. Böylelikle 25 elektrik firması elektrik satışı yapamayacak. Nisan ile Haziran ayı arasındaki süreç içerisinde yeni anlaşmalar gerçekleştirilemeyecek. Böylelikle ikili anlaşmaların yapılması mümkün olmayacak ve yeni tüketici kazanamayacaklar.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu 2021 senesi için elektrik serbest tüketim sınırını 200 KW saat olarak açıkladı. Böylelikle 30 günlük ödemesi 75,11 TL ya da üstünde olan kişiler serbest tüketici olarak anlaşma sağlayabilecekler. Serbest tüketicinin ne olduğu birçok kişi tarafından merak ediliyor? Serbest tüketiciler herhangi bir bölge ya da şehir sınırlaması yapmadan elektrik hizmeti alacağı firmayı kendileri tercih ediyorlar. Kişi, firma ile önceden görüşme sağlıyor ve normalden daha az bir tutarla hizmet alabiliyor. Kurumun yeni belirlediği sınır ile birlikte 2 milyon 700 bin kişi serbest tüketici olabilecek. Toplam serbest tüketici sayısı ise 23 milyon 500 bin olacak.

Elektrik Şirketleri

Ülkemiz içerisinde toptan satış yolu ile işlerini gerçekleştiren birçok firma buluyor. Firmalar ikili anlaşma yolu gerçekleştirerek elektrik satışı yapıyor. Ayrıca illerin içerisinde yer alan elektrik dağıtım şirketlerinin anlaşmalı kuruluşları da ikili anlaşma yöntemini kullanabiliyorlar.

Elektrik satışı gerçekleştiren firmalar ile milyonlarca farklı tüketici buluşuyor. Milyonlarca dolar değerinde satışlar gerçekleştiriliyor.

Yeni Abonelik Yapılmayacak      

Habertürk’te yapılan bir habere göre Olcay Aydilek, bu kararın asıl sebebi hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Mevzuata uygun olmayan işlemler gerçekleştirildiği için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu böyle bir karar aldı. Buna örnek olarak serbest tüketicinin portföyden ayrılısını ve yeni firmadan hizmet almak için geçişinin mevzuata dahil olmadan engellenmesini gösteriyor. Bunun sonucunda Nisan ile Haziran ayları arasındaki faturalandırmalarda yeni abonelik yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.