1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Son dakika… Merkez Bankası onayladı! Sevindiren haber En düşük emekli aylığı 9984 TL'ye yükseldi...
Son dakika… Merkez Bankası onayladı! Sevindiren haber En düşük emekli aylığı 9984 TL'ye yükseldi...

Son dakika… Merkez Bankası onayladı! Sevindiren haber En düşük emekli aylığı 9984 TL'ye yükseldi...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan gelen son dakika açıklaması emeklilere müjdeli haber niteliğindeydi. Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini değiştirerek %58 olarak güncelledi. Bu durumda emekli ve memur maaşlarında yeni bir veri ortaya çıktı ve yıl sonunda emeklilere en az %32 oranında zam yapılacağı öngörüldü.

A+A-

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan gelen son dakika açıklaması emeklilere müjdeli haber niteliğindeydi. Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon tahminini değiştirerek %58 olarak güncelledi. Bu durumda emekli ve memur maaşlarında yeni bir veri ortaya çıktı ve yıl sonunda emeklilere en az %32 oranında zam yapılacağı öngörüldü. Bu zamla birlikte en düşük emekli maaşının 7.500 TL'den 9.980 TL'ye yükseleceği ve refah payı ile birlikte en düşük emekli maaşının 10.000 TL'ye tamamlanacağı düşünülüyor.

Türkiye'de son 2 yıldır devam eden enflasyon sorunu, Temmuz ayında %19,77 olarak açıklanmıştı. Ancak Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini %58 oldu ve yılın ikinci yarısındaki enflasyonun %31,92 olacağı öngörüldü. Bu durum, emeklilere Ocak ayında yapılacak zam oranını doğrudan etkileyecek ve en az %32 zam alacakları tahmin ediliyor. Refah payının da eklenmesiyle birlikte emekli maaşları yeniden belirlenecektir.

Merkez Bankası'nın duyurduğu enflasyon verilerine göre en düşük emekli maaşı yıl sonunda en az 9.900 TL olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla bu maaşa refah payı da eklenebilir ve en düşük emekli maaşı 10.000 TL'ye tamamlanabilir. Ayrıca, daha da yüksek bir zamla emekli maaşları 11.000 TL ila 12.000 TL aralığına çıkabileceği konuşuluyor.

Emeklilerin Temmuz ayında %25 zam alması sonrasında, şimdi gözler yeni 6 aylık enflasyon rakamlarında ve yapılacak ek zam oranlarında. Emeklilerin ek zam beklentisi devam ederken, henüz resmi bir açıklama bulunmamaktadır. Ancak yıl sonu enflasyon tahmininin %58 olması emeklilere umut veriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.