1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika: Memurların geçim sıkıntısı bitiyor mu? 2021 memur maaş zammında gelişme yaşandı!
Son Dakika: Memurların geçim sıkıntısı bitiyor mu? 2021 memur maaş zammında gelişme yaşandı!

Son Dakika: Memurların geçim sıkıntısı bitiyor mu? 2021 memur maaş zammında gelişme yaşandı!

Memur maaşlarına gelecek zam oranları hız kesmeden hesaplanmaya devam edilirken toplu sözleşmelere göre enflasyon farkları da yansıtılacak. Bu kapsamda yüzde altı oranları ile hesaplamalar yapılacak. Memurlar için ödenecek maaş zamları için her ne kadar sabit oranlar söz konusu olsa bile belirli mesleklerde enflasyon oranlarına göre yansıtılmalar yapılacak.

A+A-

Toplu sözleşme süreçlerinin adeta tıkanmış durumda olması akıllarda karışıklıklar olmasına neden oluyor. Peki, bu süreçler içerisinde 2021 Ocak ayında memur maaşlarına ne kadar zam geleceği belli oldu mu? İşte sizler için memur maaşları zam oranları hakkında merak edilen tüm detaylar…

2020 yılının son altı ayında meydana gelen enflasyon oranlarına göre yapılan zamlar için ilk altı ayın beş aylık kısmı belli oldu. Bu kapsamda memurlar da maaşlarına ne kadar zam geleceğini aşağı yukarı oranlar ile hesaplamaya başladı.

Enflasyon oranlarına göre gelecek maaş zamları artık ilk beş ayın açıklanması sadece Aralık ayının kalması ile beraber netlik kazanmaya başladı. Peki, bu süreçler içerisinde 2021 Ocak ayında memur maaşlarına ne kadar zam geleceği belli oldu mu? İşte sizler için memur maaşları zam oranları hakkında merak edilen tüm detaylar…

Kasım ayının enflasyon oranları netleştirmeye başladı...

4 Aralık tarihinde Kasım ayına ait açıklanan enflasyon oranları ile beraber son durum yüzde 14,03 e kadar çıktı. Bu da aylık baza bakılacak olduğu zaman yüzde 2,3 e kadar eşit oluyor. SSK ve Bağkur emeklileri için ocak ayında yapılacak olan zam oranlarına bakıldığı zaman yüzde 7 oranları ile zam geleceği gözleniyor. Aralık ayında meydana gelen enflasyon oranının 4 Ocak tarihinde açıklanmasının ardından maaşlara gelecek zam oranları da netlik kazanacak.

2021 memur maaş zamları ne zaman belli olacak?

Memur ve memur emeklileri için yüzde 3 oranlarında gelecek zammın ardından enflasyon farkı ile yüzde 0,62 farktan dolayı 3,62 olması ön görülen durumlardan. Son açıklanan enflasyon oranlarına bakılacak olduğu zaman yüzde 4,62 olması da ön görülen tarihlerden bir tanesi oluyor. Maaşların netlik kazanması ise 4 Ocak tarihinde Aralık ayına ait enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından belli olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.