1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Son Dakika! MEB’den açıklama geldi: 11 Ocak eğitim başlangıç tarihi olarak belirlendi…
Son Dakika! MEB’den açıklama geldi: 11 Ocak eğitim başlangıç tarihi olarak belirlendi…

Son Dakika! MEB’den açıklama geldi: 11 Ocak eğitim başlangıç tarihi olarak belirlendi…

Milli eğitim bakanlığı tarafından gelen son dakika bilgilerine göre hayat boyu öğrenme kurumları kapsamında yüz yüze eğitim süreçleri tekrar 11 Ocak tarihi ile başlanacak. Karar alındı.

A+A-

Milli eğitim bakanlığı hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü tarafından gelen açıklama ile beraber 20 Kasım 2020 tarihinde bir süre de olsa durdurulan eğitim faaliyetleri için 11 Ocak 2021 tarihinde yüz yüze eğitim başlayacak. Salgının artış ya da azalış hızına göre il ya da ilçe hıfzıssıhha kurullundan alınacak kadar ile beraber kursların kapatılması ya da yeniden açılması mümkün olacaktır bilgileri veriliyor.

Sokağa çıkma kısıtlamaları…

Yapılan açıklamaların ardından yüz yüze eğitim kararı uygulamaya geçilmesi için belirli şartların da göz önüne alınmasının şart olduğu açıklandı. Gelen açıklamalara göre bu hafta içi ya da hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması olacağı saatlerde devam edilecek. 65 yaş üzeri ile beraber 20 yaş altında olan kişiler ise alınan tedbirler karşısından 10:00 ila 13:00 saatleri arasında 13:00 ve 16:00 saatleri arasında dışarı çıkabilecekler. Sokağa çıkma kapsamında alınan kısıtlamalar kursiyer planlaması sırasında dikkatlere alınacak.

20 Kasım 2020 tarihinde ara verilen kurslar kapsamında eksik kalan saatlerin tamamı yüz yüze olarak tamamlanacak. Kurs kapanış tarihlerine güncelleme getirilecek. Ücretli usta öğretici fiilli çalışma hayatına devam ettikleri süreler esas alınacak. Ek ders ücretleri ile beraber sigorta gün ve prim ödemeleri buna göre ayarlanacak.

Uzaktan eğitim uygulama kapsamı ile beraber hayat boyu öğrenme genel müdürlüğü tarafından kararlaştırılan program ve izin verilen kurumlar kapsamında başka bir şeye izin verilmeyecek.

Destekleme ve yetiştirme kursları açıklamayacak…

Mesleki açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip lisesi kapsamında yüz yüze olarak aldıkları derslere uzaktan eğitim yöntemleri ile devam etmek zorunda kalacak. Örgün ve açık öğretim kurumları tarafından mezuniyetlerini tamamlayan vatandaşlara yönelik olarak hazırlanan destekleme ve yetiştirme kursları için bakanlık kararı ile gelen açıklamalara göre açılmayacak.

Kurs açma, kapatma ya da kursa katılım sağlayacak kişilerin sayısına göre MEB hayat boyu öğrenme kurumları yönetmeliği ile ilgili hüküm uygulamaları söz konusu olacak. Yazıda bir yandan da eğitim kurumları kapsamında hijyen şartlarının geliştirilmesi ile enfeksiyon önleme kontrol kılavuzu kapsamında 11 Ocak 2021 tarihi ile yüz yüze olacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.