1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. KYK Kredisi kesildi mi? Birçok öğrenciye burs ve kredi ödemeleri yapılmadı, kredilerin geri ödeme tarihleri ise erkene alındı! KYK’da neler oluyor?
KYK Kredisi kesildi mi? Birçok öğrenciye burs ve kredi ödemeleri yapılmadı, kredilerin geri ödeme tarihleri ise erkene alındı! KYK’da neler oluyor?

KYK Kredisi kesildi mi? Birçok öğrenciye burs ve kredi ödemeleri yapılmadı, kredilerin geri ödeme tarihleri ise erkene alındı! KYK’da neler oluyor?

Sosyal medyada kısa süre önce #KYKdaneleroluyor hastagi gündem oldu. Konuya ilişkin paylaşım yapan öğrenciler, burslarının ve kredilerinin günlerdir yatmadığını ve hesaplarında olan mevcut paranın kesilerek harçlık avansa yatırıldığı ifade edildi. Konuya ilişkin henüz Ziraat Bankası ve bakanlıktan açıklama gelmezken, birçok öğrenci henüz okulu bitirmemişken KYK borcunu ödemek zorunda kaldı!

A+A-

 

 

Birçok öğrenciye burs ve kredi ödemeleri yapılmadı, kredilerin geri ödeme tarihleri ise erkene alındı. KYK'nın telefonlarına ulaşılamıyor, resmi destek hesabı telesekretere yönlendiriyor.

KYK Kredileri Kesildi Mi?

KYK bursum yatmadı ya da kredim yatmadı diyerek bankayı arayan ve bilgi almak isteyen binlerce müşterinin çağrısı cevapsız kaldı. Sosyal medya da dahil birçok iletişim kanalı meşgul olan Ziraat Bankası; herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından lisansüstü, lisans ve ön lisans öğrencilerine her ay düzenli olarak ayın 6 ve 10. Günlerinde ödenen krediler ve burslar; bu ay ödenmedi. Kredi taahhütname süresi dolmayan binlerce öğrencinin kredisi kurum tarafından sonlandırıldı.

Yaşanan olaya ilişkin tepki gösteren öğrenciler; Sosyal medya üzerinden KYKdaNelerOluyor etiketi ile konuyu gündeme getirdi.

kyk-001.jpg

Resmi açıklama yapılmadı!

KYK’nın henüz resmi bir açıklamada bulunmazken; sosyal medya hesabına yöneltilen sorulara, "Sorunun yatay geçişle veya herhangi bir sebeple bölüm değiştirenlerin kredi nakil talebinin öğrenciler tarafından zamanında gerçekleştirilmemesinden kaynaklandığı" açıklamasında bulundu.

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.