1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Son Dakika: Kredi Sicil Affı Yasası Çıktı Mı? Sicil Affı Nasıl Yapılır ve Şartlar Neler?
Son Dakika: Kredi Sicil Affı Yasası Çıktı Mı? Sicil Affı Nasıl Yapılır ve Şartlar Neler?

Son Dakika: Kredi Sicil Affı Yasası Çıktı Mı? Sicil Affı Nasıl Yapılır ve Şartlar Neler?

Kredi Sicil Affı kapsamında bankaların kara listesinde yer alan ve kırmızı kalem yiyen vatandaşlar, kredi çekme imkanına kavuşabilecek. Kara listedekiler kredi alabilir mi, kara listeden nasıl çıkılır gibi bir takım araştırmalar içerisinde olan vatandaşlar; bu sicil affı ile beraber rahat bir nefes alabilecekler. Peki kredi sicil affı ne zaman çıkacak?

A+A-

Kredi Sicil Affı kapsamında bankaların kara listesinde yer alan ve kırmızı kalem yiyen vatandaşlar, kredi çekme imkanına kavuşabilecek. Kara listedekiler kredi alabilir mi, kara listeden nasıl çıkılır gibi bir takım araştırmalar içerisinde olan vatandaşlar; bu sicil affı ile beraber rahat bir nefes alabilecekler.

Milyonlarca vatandaş kara listeden çıkma yolları için araştırma yaparken, hükümet cephesinden gelecek olumlu cevaplar da bekleniyor.

Kredi Sicil Affı Ne Zaman Çıkacak?

Covid-19 pandemisinden dolayı milyonlarca vatandaş, banka borçlarını ödeyemeyerek zor durumda kaldı. Salgından dolayı işleri iyi girmeyen kişiler, kredi sicil affı ne zaman çıkacak diye araştırıyor. Sicil affı yasası ilk olarak bu yılın Mart ayında gündeme gelirken; geçen aylarda da mecliste konuşulmuştu. Fakat bu görüşmeler neticesinde affın ne zaman çıkacağına dair net bir yanıt gelmedi. Zira tartışmalar hala mecliste devam etmekte.

Kredi sicil affı resmi gazetede yayınlandıktan sonra; bankaların harekete geçmesi bekleniyor.

Kredi Sicil Affı Nasıl Uygulanacak Mı?

Affın meclisten geçmesinin ardından Resmi Gazetede yayınlanarak uygulanması beklenirken; TBMM cephesinde de görüşmelerin sonuçlanması tarihin netleşmesi için gerekiyor. Kredi sicil affı süresinde ihtiyaçları devam eden vatandaşlar; borç kapama ya da borç transferi kredisi ile bir nebze de olsa sorunlarını çözebilecekler. Tabii ki bu konuda da bir kefile ihtiyaçları olacağını belirtmekte fayda var.

Kefil olmadan kredi çekmek için de yine vatandaşların kredi affını beklemeleri gerekiyor. Alınan bilgilere göre, kredi sicil affı torba yasası, 2021 yılının Ocak ayında resmi olarak açıklanacak. Bu süreçte ise tüm gelişmeler, mecliste görüşülecek. Görüşmelerin neticesinde karar alınacak.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.