1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son dakika kararı geldi: Emekliler bu başvuruyu yapmazsa aylıkları kesilecek!
Son dakika kararı geldi: Emekliler bu başvuruyu yapmazsa aylıkları kesilecek!

Son dakika kararı geldi: Emekliler bu başvuruyu yapmazsa aylıkları kesilecek!

SGK tarafından yayımlanan bilgiler ile beraber; sahte sigorta uyarısı yapıldı. Vatandaşlar emekli olabilmek için sahte sigorta yapmışlarsa; tüm emeklilik primleri silinecek. Karara ilişkin tüm detaylar da belli oldu.

A+A-

SGK Uyardı!

SGK emekli olan ya da emeklilik için gün sayan tüm vatandaşları uyardı. Emekli olabilmek için sahte ya da paravan şirketler ile sigortalı olan ve sahte sigortalılık gibi bir yönteme başvuru yapan tüm emeklileri uyardı. Bu tip bir duruma karşın; vatandaşların tüm emeklilik primlerinin silineceği de açıklandı.

Buna ek olarak sahte sigortalı olan ve fark edilmeden emekli olan kişilerin de emekli maaşları kesintiye uğrayacak. Bu gibi durumların yaşanmaması için vatandaşlar uyarıldı ve sahte sigortalılık durumuna karşın önlem almaları istenildi. Sahte sigorta ile emekli olan kişilerin ise; başvuru yapmaları gerekiyor. Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

Tüm Primler Devlete Aktarılacak

Devleti yanıltma gerekçesi ile sahte sigortalı olan kişilerin tüm primleri; devlete ve devlet hazinesine aktarılacak. Ek olarak emekli olan kişilerin de emekli maaşları kesilecek. Bu durumu yaşayan ya da bilgisi dışında maruz kalan tüm vatandaşların SGK’ya yazılı olarak dilekçe vermesi gerekiyor.

Verilen dilekçenin ardından gerekli incelemeler yapılacak ve kişilerin alacağı ceza ya da emeklilik durumları gözden geçirilecek. Kişiler yazılı olarak dilekçe vermedikleri takdirde ise, hem maaşları ve primleri kesintiye uğrayacak; hem de idari yaptırım uygulanacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.