1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Son Dakika! Kamu ve Taşeron İşçilere Üzücü Haber Geldi!  Ek Ödeme Ne Kadar, Ne Zaman Yapılacak?
Son Dakika! Kamu ve Taşeron İşçilere Üzücü Haber Geldi!  Ek Ödeme Ne Kadar, Ne Zaman Yapılacak?

Son Dakika! Kamu ve Taşeron İşçilere Üzücü Haber Geldi!  Ek Ödeme Ne Kadar, Ne Zaman Yapılacak?

Bakan Fahrettin Koca’nın Covid-19 açıklamasının ardından sağlık çalışanlarına ek ödemelerin olacağı ve resmi kararın kısa süre içerisinde açıklanacağı belirtildi. Ayrıca kurumlarda kadrolu olarak çalışan taşeronlara da 2020 yılında ilk kez sosyal hak ve mali haklar için görüşme yapılacak. Taşeron işçilere ek ödeme ve tüm detaylar haberimizde….

A+A-

2020 yılı, kamu kurumlarında çalışmakta olan taşeron işçiler için oldukça önemli bir yıl olarak geçti. Bakan Fahrettin Koca’nın Covid-19 açıklamasının ardından sağlık çalışanlarına ek ödemelerin olacağı ve resmi kararın kısa süre içerisinde açıklanacağı belirtildi. Ayrıca kurumlarda kadrolu olarak çalışan taşeronlara da 2020 yılında ilk kez sosyal hak ve mali haklar için görüşme yapılacak. 

Sağlık çalışanlarına ek ödeme ile ilgili Fahrettin Koca’dan açıklama geldi. Pandemi sürecinde 3 ay tavan seviyeden yapılmış olan ek ödemelerin devam edileceği açıklandı. Buna ek olarak taşeron sağlık personelleri alanında da alım yapılması bekleniyor. Ek olarak kamuda çalışmakta olan taşeronların maaşlarına da zam yapılması bekleniyor. Peki Çalışma Bakanlığı açıklama yaptı mı, taşerona zam ne zaman gelecek?

Taşerona Zam Ve Ek Ödeme Var Mı?

Bakan Fahrettin Koca, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

"Ek ödeme ile ilgili biliyorsunuz geçen toplantıda da söylemiştim. UZATILDI. Zannediyorum bir kaç gün içerisinde yayınlanmış olur. Bununla ilgili hem sahada filyasyon yapan hekimlerimiz dahil olmak üzere hem özellikle şu dönemde salgın döneminde bu hastalarla ilgili yoğun, acil, göğüs hastalıkları, dahiliye, çocuk ve benzeri gibi yoğun çalışan hekimlerle ilgili çalışanlarla ilgili bir düzenleme yapıldı, zannediyorum önümüzdeki günlerde yayınlanmış olur"

Taşerona Ek Ödeme Var Mı?

Hastanelerde taşeron olarak çalışan kişilere ödeme yapılmayacağı, sağlık personelleri alanında yeni alımların yapılacağı ön görülüyor.

4D İşçilere Ve Kamu İşçilerine Var Mı?

Geçtiğimiz dönemlerde de olduğu gibi kamu işçileri ile 4D işçilere ek ödeme yapılmayacak.

Çalışma Bakanlığı Ne Açıklama Yaptı?

Çalışma bakanlığı, taşeronlar için kadroya geçiş sürecinin ardından herhangi bir düzenleme yapmadı. Enflasyon oranlarının %25 seviyelerinde olduğu dönemlerde zam yapılacağı söylenirken, bu zam söylemleri gerçekleştirilmedi. Tüm bu unsurların göz önünde bulundurulması ile beraber; 2020 yılı içerisinde yapılacak görüşmelerin ilk görüşme olması ile, tüm taleplerin bakanlık tarafından detaylı olarak incelenmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.