1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika: Kadınlara müjde! 45 bin TL hibe ödemesi başvuru ekranı açıldı…
Son Dakika: Kadınlara müjde! 45 bin TL hibe ödemesi başvuru ekranı açıldı…

Son Dakika: Kadınlara müjde! 45 bin TL hibe ödemesi başvuru ekranı açıldı…

Kadınlar da diledikleri an iş dünyasında yerini alabilsin ve kadın çalışanların iş sektöründe yerini daha çok alması için kız kardeşim projesi ile hibe destek ödemeleri başladı. Birçok kadına başvurularının ardından 45 bin TL ye varan destek ödemeleri geri ödemesiz bir şekilde sunulacak.

A+A-

Kadınlar da diledikleri an iş dünyasında yerini alabilsin ve kadın çalışanların iş sektöründe yerini daha çok alması için kız kardeşim projesi ile hibe destek ödemeleri başladı. Birçok kadına başvurularının ardından 45 bin TL ye varan destek ödemeleri geri ödemesiz bir şekilde sunulacak.

Korona virüs salgın süreçleri ile beraber vatandaşların maddi anamda zorluk çekmesi ve sarsıntılar yaşaması bir hayli ön plana çıktı. Günümüzde de hala hız kesmeden bu zorluklar yerini korumaya devam ederken bir nebze de olsa azalmasını sağlamak için devlet destekli ödemeler verilmeye devam ediyor. Kız kardeşim projesi ile beraber başvuru süreçleri başladı ve birçok kadın destek ödemesi alarak iş fırsatlarının sahibi olacak.

Kız kardeşim projesi başvuru ekranı açıldı…

15 ila 55 yaş arasında kadınların en ufak koşul ya da şart aranmadan başvurularını yapabilecekleri kız kardeşim projesi başvuru ekranı açıldı. Çok yönlü bir yapısı olan kız kardeşim projesi farklı farklı alanlarda online eğitimler verecek. Verilen bu eğitimler sayesinde bir yandan finansal kaynakları yönetmek bir yandan gelişim tamamlamak bir yandan da ekonomik dünya haklarında bilgi sahibi olmaları sunulacak.

İş yeri olanlar ya da iş yeri açmak isteyen kadınlar için kız kardeşim projesi açılacak. Online eğitimlerin yanı sıra normal eğitimler de yer alacak. Dört farklı aşamadan meydana gelecek kız kardeşim projesi için birinci ve özel jüri de olmak üzere 40 bin hibe destek ödemeleri verilecek. 29 farklı kadın girişimci için verilecek ödemeler bir hayli merak edilen konulardan bir tanesi oluyor.

Kız kardeşim projesi nedir ve kimlere verilir?   

Herkes tarafından bir hayli merak edilen kız kardeşim projesi 2018 yılı itibari ile coca – cola, İTÜ, TOBB desteği ile beraber kurulan en büyük oluşumlardan bir tanesidir. Kadınlar iş dünyasında daha rahat bir şekilde yerini alabilsin diye onlara geniş beceri, bilgi birikimleri donatma hedefi ile kız kardeşim projesi oluşturulmuştur. Oluşum tarafından amaçlanan asıl şey geniş bilgi paylaşımlarını sağlamak olacaktır.

Kız kardeşim projesinin asıl amacı nedir?

Son zamanlarda en çok araştırılan konulardan bir tanesi olankız kardeşim projesi amacı ise ülkemizde etkileri ile çok yoğun bir şekilde kendini belli eden korona virüs salgınından dolayı sektörlerin etkilenmesidir. Bu etkilerden dolayı ilk sıralarda mağdur olan yeme – içme olduğu da bilinen bir gerçektir. En çok da küçük yapıda olan işletmeler bir hayli zorlu günlerde geçiyor.

Bu zorlu günler içerisinde kız kardeşim projesi ile beraber ülkenin her yerinden seçilerek gelecek yeme içme sektöründeki 29 girişimci kadın için 45 bin TL ye varan hibe destek ödemeleri olarak bilinir. Üretimleri sadece kendilerine has olan lezzetlerin tanıtımlarından görünürlük açısından faaliyetlerin ön plana çıkması planlanıyor.

Kız kardeşim projesi başvuruları nasıl olacak?

Birçok kadın tarafından oldukça merakla beklenen kız kardeşim projesi başvuruları başladı. 2021 yılı için 81 ilde tam 29 farklı kadına yeme ve içme alanlarında 4 farklı aşama ile destekler sunulacak. Başvuru yapmak için;

  1. İlk olarak kızkardesim.net üzerinden online eğitim almak
  2. Yeme içme sektöründe verilen eğitimleri tamamlamak
  3. Teknik eleme
  4. İlk bazlı en çok puanı almak
  5. Kampa katılmak

Kamp ortalama olarak iki gün boyunca devam edecek ve hızlandırılmış eğitimler ile destekler verile cek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.