1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika Haberi! SSK, BAĞKUR ve Emekli maaşları ne kadar olacak, ne kadar zam gelecek?
Son Dakika Haberi! SSK, BAĞKUR ve Emekli maaşları ne kadar olacak, ne kadar zam gelecek?

Son Dakika Haberi! SSK, BAĞKUR ve Emekli maaşları ne kadar olacak, ne kadar zam gelecek?

Ülkede milyonlarca vatandaş her sene ocak ve temmuz ayı olmak üzere maaşlarına iki kere zam alıyor. 2021 ocak ayında yapılacak zammın ne kadar olacağı da yakınan takip ediliyor. Son altı ayın enflasyon oranlarına göre maşların belirlenecek olması kişilerin enflasyon oranlarını araştırmalarına neden oldu. 2021 ocak ayında SSK - SGK ve bağkur en düşük maaş ne kadar olacak gelin beraber bakalım.

A+A-

Emekliler ocak ayında ne kadar zam alacak?

Geçtiğimiz temmuz ayında emekli maaşlarına 5.75 oranında zam yapılmıştı. Şimdilerdeyse ocak ayında gelecek zam oranları ne kadar olacak araştırılıyor.

Memur ve memur emeklisi olan vatandaşlar için temmuz ayında yüzde 5.75 oranında gelen zam ocak ayını meraka sürükledi. 2020 yılının son altı aylık kısmındaki enflasyon oranı yüzde dört üzerinde olursa fark da yansıtılacak.

Merkez Bankası tarafından gelen beklenti durumlarına göre yüzde 10.82 olarak enflasyon tahminleri gerçekleştiriliyor. Eğer bu tahminler gerçek olursa temmuz ve aralık tüketici  fiyat endeksi yüzde 4.79 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Tahmin durumlarına göre memur ve memur emeklisi vatandaşlar adına yapılacak ocak ayı zamları 0.79 dan enflasyondaki gelişen farkla beraber 3.79 a kadar çıkacak. En düşük maaşsa bu anlarda 3719 TL den 3860 TL ye artış gösterecek. Emeklilerdeyse 2814 TL den 2921 TL ye çıkması bekleniyor. Memur aileleri için yapılan yardımlarda da artış meydana gelecek.

Aile ve çocuk yardım zammı

Eş yardımı için verilen miktar 315.09 TL den 364.40 TL ye, 0-6 yaş arası çocuklar için 77.23 TL den 80.16 TL ye, 6 yaş ve üzeri çocuklar için 38.62 TL den 40.08 TL ye, 6 yaşın altında toplam iki çocuğu olan ve eşleri çalışmayan memurlar için ay içerisinde toplam 505.55 TL den 524.72 TL ye kadar artış gözlenecek.

Tüfe tahminleri yüzde 10.82

Ekonomistler tarafından yürütülen tahminlere göre ağustos ayı içerisinde beklenti anketine göre TÜFE beklentileri ortalama olarak yüzde 10.82 olarak gözleniyor. Tahminler eğer gerçek olursa 2021 yılının ocak ayında gelecek zam 2020 yılının son altı ayında meydana gelen enflasyon kadar zam gelmesi bekleniyor. SSK ve bağkur emeklilerinin maaşlarınaysa ortalama olarak yüzde 4.79 oranında bir zam gelecek.

Promosyonlar nasıl artacak?

Bazı bankalar tarafından belirlenen kampanyalarda tutarların arttırılması devam ediyor. İsteyenler istedikleri imkanlardan yararlanma haklarına sahip. Fakat müşteriler için sunulan şartları iyi bir şekilde araştırmak gerekir. Ek ürün koşulları aramadan yapılan bin ve bin iki yüz TL arasında ödeme sununa bankaların mevcut olduğu gibi belirli koşullarla beraber 2550 TL ye kadar promosyon sunanlar da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler