1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Son dakika Haberi! Okula Devam Etmek Zorunlu Değil! Derse Girmeyenler Devamsız Sayılmayacak…
Son dakika Haberi! Okula Devam Etmek Zorunlu Değil! Derse Girmeyenler Devamsız Sayılmayacak…

Son dakika Haberi! Okula Devam Etmek Zorunlu Değil! Derse Girmeyenler Devamsız Sayılmayacak…

Öğrencilerin okula gitme durumları ile ilgili çeşitli açıklamalarda bulunan Milli eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okula gitmenin zorunlu olmadığını ve gitmeyen öğrencilerin devamsızlık sayılarında artış olmayacağını ifade etti.

A+A-

Ülkemizde pandeminin yoğun bir şekilde hissedilmesi yaklaşık 1 senedir öğrencilerin okullardan uzaklaşmasına ve uzaktan eğitim modeli ile eğitim görmelerine neden oldu. 2020 Mart ayından beri uzaktan eğitim ile derslerini gören öğrenciler, ne zaman okula döneceklerini merak ediyor. Yaptığı basın toplantısında yüz yüze eğitimle alakalı çeşitli açıklamalarda bulunan Selçuk, köy okullarında 15 Şubat, diğer okullarda ise 1 Mart’ta eğitime geçileceğini ifade etti.

İlkokullar Haftada 2 Gün Okula Gidecek!

Yüz yüze eğitim ile ilgili birçok insan tarafından merak edilen soruların cevaplarını veren Bakan Selçuk, ilkokulların açılmasına karar verdiklerini ifade etti. İlkokul öğrencileri, alınan karar ile birlikte haftanın iki günü okula gidecek.

Okula Devamlılık Kararını Veliler Verecek!

Yaptığı açıklamalara devam eden ve okula devamlılık konusunda da çeşitli açıklamalarda bulunan Selçuk, yüz yüze eğitim konusunda kararı velilerin vereceğini belirtti. Devamlılık konusunda velilerin söz hakkının bulunduğunu ifade eden Selçuk, velilerin kararına göre uzaktan eğitim modelinin benimseneceğini sözlerine ekledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Çeşitli Açıklamalarda Bulundu!

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitim ile ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Birçok insan tarafından merak edilen sorulara cevap veren Selçuk, Türkiye’nin salgın tedbirleri konusunda başvurduğu eğitim tedbirleri ile ön plana çıktığını ifade etti. 23 Mart 2020 tarihinden itibaren olağanüstü bir performans sergilediklerini ifade eden Bakan Selçuk, destekte bulunan öğretmen ve velilere de teşekkür etti.

Köy okullarında 15 Şubat’ta okulların açılacağını belirten Bakan, köy okullarında tam zamanlı bir açılma yapacaklarını sözlerine ekledi. Yüz yüze eğitime başlayacak olan öğretmenler için şubat ayı aşı planlaması yapılacağını ifade etti. Önümüzdeki haftalarda il bazlı olarak yüz yüze eğitime geçilmesi konusunda çeşitli kararlar alınacağını da sözlerine ekledi. Birçok insan tarafından merak edilen yüz yüze eğitimle ilgili çeşitli hususlar, Bakan Selçuk tarafından aydınlatılmış oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.