1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Son Dakika Haberi: Milyonlarca emekliye müjde! Ocak ayında en yüksek ve en düşük maaş ne kadar olacak?
Son Dakika Haberi: Milyonlarca emekliye müjde! Ocak ayında en yüksek ve en düşük maaş ne kadar olacak?

Son Dakika Haberi: Milyonlarca emekliye müjde! Ocak ayında en yüksek ve en düşük maaş ne kadar olacak?

Emekli maaşlarına Ocak ayında gelecek zam oranları ile ilgili son dakika bilgileri gelmeye devam ediyor. Emekli vatandaşlar için yıl içerisinde ilk Ocak ikinci kere de Temmuz ayında zam yapılır.

A+A-

Geçtiğimiz Temmuz ayında maaşlara gelen zam oranlarının ardında emekliler ocak ayında gelecek zamları araştırmaya başladı. SSK, Bağkur emeklileri için yıl içerisinde 5,68 oranları ile; memur, memur emeklisi, yaşlı ve engelli maaşlarına da yüzde 4,68 oranları ile zam haberleri yolda.

Eğer enflasyon oranları beklenti anketine göre paralel bir şekilde ilerlerse maaşlarda yüzde 4,68 oranları ile zam bekleniyor. Maaş belirleme konusunda en büyük etkiye sahip olan enflasyon oranlarının son durumu yüz binlerce vatandaş tarafından merak ediliyor.

Emekli maaşlarına ne kadar zam geliyor?

Milyonlarca emekli vatandaş ocak ayında ne kadar maaş alacaklarını araştırmaya devam ederken artık netlik kazanmaya başladı. Ocak ayında gelecek olan zam oranları 2020 yılının son altı aylık kısmında belirlenen enflasyon oranlarına göre belli olacak. Peki bu kapsamda en düşük ve en yüksek emekli maaşları ne kadar olacak? İşte merak edilen tüm detaylar…

En düşük ve en yüksek maaş ne kadar olacak?

Emekli vatandaşlar için maaşların en az 1993 TL olması bekleniyor. 2000 yılından daha sonra SSK kapsamında emekli olan bir vatandaş 2359 TL maaş alacakken memurlar da 2946 TL maaş alabilecek.

En düşük memurlara ödenen maaşlar 3719 TL değerlerinden 3893 TL ye kadar artış gösterecek. Maaşlara gelen zam oranları aile yardımlarında da etki edecek. Bu yardımlar;

  1. Çalışmayan eşler için verilen yardımlar şu an 351,09 TL değerlerinden 367,52 TL değerlerine kadar artış gösterecek.
  2. Şu an 0 ve 6 yaş arasında çocukları olan memurlar için ek olarak 77,23 TL öderken gelen zam oranları ile beraber 80,84 TL ye kadar artış gösterecek.
  3. 6 yaş ve üstünde çocukları olan vatandaşlara şu an 38,62 TL değerinde ödenen yardımlar 40,42 TL değerlerine kadar artış gösterecek.

Yani eşi çalışmayan ve 6 yaşın altında 2 tane çocuğu olan bir vatandaş için ay içerisinde yapılan yardımlar 529 TL ye kadar artış gösterecek.

65 yaş üzerinde olan vatandaşlar için şu an ödenen 711,50 TL değerindeki yardımlar gelen zam oranları ile beraber 744,79 TL ye kadar artış gösterecek. Engelli vatandaşlar için yapılan yardımlara da zam gelecek. Şu an engel oranları 40 ve 69 arasında olan vatandaşlar için 567,97 TL ödenirken gelen zam oranı ile beraber 594,55 TL olacak. Engel oranları yüzde yetmiş oranlarının daha da üzerinde olan vatandaşlar için şuan ödenen aylıklar 851,95 TL olurken gelen zam oranları ile beraber 891,82 TL ye kadar artış gösterecek. Evde bakıma muhtaç olan vatandaşlar için şu an yapılan yardılar 544 TL olurken gelen zam kapsamı ile beraber 616 TL ye kadar artış gösterecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum