1. HABERLER

  2. SSK

  3. SON DAKİKA HABERİ erken emeklilik kararı açıklandı! Müjde 50 yaş altı 1800 günle hemen şimdi başvuru yapın...
SON DAKİKA HABERİ erken emeklilik kararı açıklandı! Müjde 50 yaş altı 1800 günle hemen şimdi başvuru yapın...

SON DAKİKA HABERİ erken emeklilik kararı açıklandı! Müjde 50 yaş altı 1800 günle hemen şimdi başvuru yapın...

Erken emeklilik konusunda memur ve memur emeklilerine müjdeli haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan son dakika açıklamasıyla 50 yaş altı olanlar için erken emeklilik imkanı getirildi. Yeni düzenlemeyle birlikte emeklilik şartları tamamen değişti ve 50 yaş altındaki vatandaşlar için erken emeklilik mümkün hale geldi.

A+A-

Erken emeklilik konusunda memur ve memur emeklilerine müjdeli haber geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yapılan son dakika açıklamasıyla 50 yaş altı olanlar için erken emeklilik imkanı getirildi. Yeni düzenlemeyle birlikte emeklilik şartları tamamen değişti ve 50 yaş altındaki vatandaşlar için erken emeklilik mümkün hale geldi. Üstelik bu yeni düzenlemeye göre sadece 1800 gün prim ödemenin yeterli olduğu belirtildi.

SSK, BAĞ-KUR ve memur olarak çalışan milyonlarca vatandaşa verilen bu yeni düzenleme ile emeklilik yolu açıldı. Emeklilik hayali kuranlar hemen dilekçe vererek bu haktan yararlanabilecek. Toplu sözleşme görüşmeleri sonucunda alınan bu karar, emeklilik sisteminde tamamen değişiklik anlamına geliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim öncesinde bu müjdeli haberi vermiş ve büyük bir emeklilik reformunun gerçekleşeceğini açıklamıştı. Yeni düzenlemeyle birlikte 50 yaş altında olanlar için kısmi emeklilik imkanı sunulacak ve milyonlarca kişi için erken emeklilik mümkün hale gelecek.

Yapılan düzenleme kapsamında, sigorta başlangıcı 1999 sonrası olanlar, staj ve çıraklık sigortası mağdurları, ev hanımları, prim eksikliği olan bağ-kur'lular ve erken emeklilikte yaşa takılanlar dahil olmak üzere en az 1 milyon kişiye erken emeklilik yolu açıldı. Bu düzenleme için aranan şartlar ise on yıl sigortalılık süresi, en az 1800 gün prim ödeme ve 50 yaş altında olmak olarak belirlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülen yeni emeklilik düzenlemesi çalışmaları hızla devam ediyor ve kısa bir süre içerisinde hayata geçirilmesi bekleniyor. Bu düzenleme ile birlikte memur ve memur emeklileri, uzun süredir hayalini kurdukları erken emeklilik imkanına kavuşacak. Son dakika haberi olarak duyurulan bu düzenleme, emeklilik sisteminin tamamen değişeceği önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.