1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Son dakika haberi ekonomi paketi açıklandı! Milyonlarca kişiye 1.611 TL para ödemesi! e-Devlet'ten başuru yapın!
Son dakika haberi ekonomi paketi açıklandı! Milyonlarca kişiye 1.611 TL para ödemesi! e-Devlet'ten başuru yapın!

Son dakika haberi ekonomi paketi açıklandı! Milyonlarca kişiye 1.611 TL para ödemesi! e-Devlet'ten başuru yapın!

Ödeme bekleyen Milyonlarca kişi için ilan yayımlanırken iktisat paketi olarak vatandaşlar tarafınca değerlendirilen bu ödemelerin başladığı yeni zamlardan olumlu yönde nasibini aldığı belirlendi. Destek ödemelerinin hesaplara yattığı belirtilirken bu ödeme tutarının 1611 TL olduğu paylaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, SED ödemeleri hakkında bir açıklama yapmış oldu ve 1611 TL

A+A-

Ödeme bekleyen Milyonlarca  kişi için ilan yayımlanırken iktisat paketi olarak vatandaşlar tarafınca değerlendirilen bu ödemelerin başladığı yeni zamlardan olumlu yönde nasibini aldığı belirlendi. Destek ödemelerinin hesaplara yattığı belirtilirken bu ödeme tutarının 1611 TL olduğu paylaşıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, SED ödemeleri hakkında bir açıklama yapmış oldu ve 1611 TL olan SED ödemelerinin hesaplara geçtiğini ifade etti.

BAKAN YANIK’IN AÇIKLAMALARI

Açıklamalarında “İhtiyaç sahibi ailelerimizin evlatları için bu ay toplam 236 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek ödüyoruz. SED, ailelere evlatlarının okul masrafları ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla ödenmektedir.” ifadelerine yer veren Bakan Yanık, “SED hizmetimiz ile ihtiyaç sahibi ailelerimizi desteklemeyi, aile bütünlüğünü korumayı hedefliyoruz.

Ekonomik nedenlerle aile bireylerinin birbirinden kopmasını önleyerek, evlatlarımızın sağlıklı büyümeleri için hem maddi bununla birlikte tinsel destek sunuyoruz. SED ödemesinden yararlanan çocuklarımız için birçok etkinlik düzenleyerek, maddi desteğin yanı sıra çocuklarımızın sosyal ve kültürel gelişimlerine de ortam sağlıyoruz.” dedi.

PSİKO SOSYAL DESTEK

SED hizmetinden 144 bin çocuğun yararlandığını belirten Bakan Yanık açıklamalarının devamında geçen ay her bir çocuk için ödenen yaklaşık miktarın 1259 liradan 1611 liraya yükseltildiğini belirterek fakir ve muhtaç ailelerin çocuklarının kendi kendilerine bakabilecek seviyeye gelene dek ailelere meydana getirilen ekonomik desteği ve psiko-toplumsal yardımcı olduğunu altını çizdi.

Tüm bunların yanı sıra geçici ekonomik yılda bir veya iki sefer yapılırken, süreli ekonomik destek ise belirli bir müddet için her ay yapıldığı açıklandı ve evlatların ilköğretim, lise ve üniversite eğitimlerini aksatmamaları, beslenme, sıhhat vb. Asgari ihtiyaçlarının karşılanması adına yapılıyor.

BAŞVURU ADRESİ

Bununla beraber vatandaşlar bu SED yardımcı ödemelerinden yararlanmak için e-Devlet üstünden müracaat yapabilirler. Başvurular yapıldıktan sonra başvurunun uygun bulunması niteliğinde ödemelerin yapılacağı anlatım edildi. SED ödemeleri için müracaat yapacak olan vatandaşlar başvurularını “https://www.Turkiye.Gov.Tr/ashb-toplumsal-ekonomik-yardımcı-on-basvuru” internet adresinden yapabilirler.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.