1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Son Dakika Haberi Büyük Müjde Geldi! Milyonlarca Kişiye 2354 TL Ödeme Yapılacak! Her Ayın 15. de Hesaplara Yatırılacak!
Son Dakika Haberi Büyük Müjde Geldi! Milyonlarca Kişiye 2354 TL Ödeme Yapılacak! Her Ayın 15. de Hesaplara Yatırılacak!

Son Dakika Haberi Büyük Müjde Geldi! Milyonlarca Kişiye 2354 TL Ödeme Yapılacak! Her Ayın 15. de Hesaplara Yatırılacak!

İhtiyaç sahiplerine aylık olarak verilen devlet destekleri her ayın 15’i ile 30’u içinde hesaplara yatmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca verilen ödemelere, 2022 senesinde zam da yapılmış, zamlı ödemeler Şubat ayında verilmeye başlanmıştı. Ödemeler bu ay da zamlı şekilde ayın 15’inden itibaren hesaplara yatmaya başlayacak. İşte binlerce hanenin yararlandığı Evde Bakım...

A+A-

İhtiyaç sahiplerine aylık olarak verilen devlet destekleri her ayın 15’i ile 30’u içinde hesaplara yatmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca verilen ödemelere, 2022 senesinde zam da yapılmış, zamlı ödemeler Şubat ayında verilmeye başlanmıştı.

Ödemeler bu ay da zamlı şekilde ayın 15’inden itibaren hesaplara yatmaya başlayacak. İşte binlerce hanenin yararlandığı Evde Bakım Parasına dair detaylar…

Evde Bakım Parası Sorgulama

Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazan yere tıklayabilirsiniz.

Sorgulama işlemi SMS yöntemiyle da yapılabiliyor. Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj kısmına BAKIYE yazıp, 4747’e kısa ileti atarak sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyorlar.

Evde Bakım Parası Alma Şartları

Bu yardımdan istifade etmek için de minimum yüzde 50 engelli ve ağır engelli olunması ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerindeki bakım hizmetleri değerlendirme heyeti tarafınca bakıma ihtiyacı olan ferdin engelli bulunduğunun tespit edilmesi gerekiyor.

Sağlık kurulu raporunda mutlaka ‘ağır engelli’ ibaresinin yer alması gerekiyor. Yüzde 50’den daha düşük engelli olanlara ise evde bakım maaşı ödenmiyor. Bu yardımdan hane içindeki kişi başına düşen ortalama aylık geliri, asgari ücretin aylık net tutarının üçte ikisinden daha az olan kişiler yararlanabiliyor.

Evde Bakım Parası 2022 Tutarı

Bakan Yanık, aylık yaklaşık 535 bin engelli vatandaşa evde bakım yardımı yapıldığının altını çizerek, 2022 yılı Ocak-Temmuz süreci için evde bakım yardımının bin 798 TL’den 2 bin 354 TL’ye çıkarıldığını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.