1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son dakika gelişmesi: TİS öncesinde önemli gelişme meydana geldi ve kabul edildi!
Son dakika gelişmesi: TİS öncesinde önemli gelişme meydana geldi ve kabul edildi!

Son dakika gelişmesi: TİS öncesinde önemli gelişme meydana geldi ve kabul edildi!

Taşeron iş hayatı için sondakika gelişmeleri meydana geldi. 2020 yılı içinde toplu sözleşme adına yapılan açıklama sırasında sözleşme içine dahil edilme konusu gündeme geldi. İşte merak edilen tüm detaylar...

A+A-

4d işçileri için son dakika gelişmesi

2020 yılı içerisinde yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde kritik bir açıklama geldi. Öz sağlık sen için gönderilen yazı içerisinde 1 Kasım 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak sözleşmenin sona ereceğine dair dikkatler çekilirken sevindirici haber de geldi.

"696 sayılı KHK ile Taşerondan Kadroya geçen işçilerin 1 Kasım 2020 de iş kolları asıl iş kolunda tescil edilince mevcut Kamu Toplu İş Sözleşmesinden faydalanacaktır." başlığı ile belirli noktalara değindi. Bu yazı içerisinde; yakın zamanda iş sözleşmelerinin sona erecek olması ile vatandaşların endişeye kapılıyor olduğu bu anlarda yeni yapılacak olan sözleşmelerden yararlanmalarına ilişkin durumların Bakanlık görüşme talebi istendi.

İş özel idareleri ve belediye içerisine bağlı olan kuruluşlar içerisinde üyeli olan mahalli idare birlikleri, birlikte ya da ayrı bir şekilde sermayelerinin yarıdan fazlası ile il özel idareleri, belediyeler, bağlı kuruluşlara ait olarak yer alan şirketlerde 4737 sayılı kanun ve diğer mevzuat hükümlerine bağlı bir şekilde personel çalıştırmalarına dayalı olarak hizmet sözleşmelerinde yer alan yükleniciler tarafından da 4.12.2017 tarihinden beri çalışmalarına devam edenlerin kadroya geçişleri tamamlanmıştır. İşçi statüsünde yer alan kişilerin ücretlerinin yanı sıra diğer mali ve sosyal hak belirlemeleri sırasında esas alınacak maddelere dikkatleri çekilmiştir.

KHK kapsamı içerisinde daha önce de kadrolu bir şekilde yer alan kişiler ya da KHK kapsamında olmayan işçiler için de toplu iş sözleşmesi yer alıyorsa 696 sayılı KHK kapsamı içerisinde yer alan sürekli işçi kadrosu geçişlerinin yapılması adına istekler sunulmuştur.''

Yakın zamanda gelen gelişme ile beraber milyonlarca taşeron olarak devam eden işçilerin yüzleri de gülecek gibi duruyor. Hem mali açıdan hem de sosyal hakların aranması son hızı ile devam ediyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.