1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika Gelişmesi: Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Hakkında Açıklama Yaptı! Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?
Son Dakika Gelişmesi: Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Hakkında Açıklama Yaptı! Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Son Dakika Gelişmesi: Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Hakkında Açıklama Yaptı! Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Binlerce asgari ücret ile istihdam eden vatandaş için 2021 asgari ücret zam oranları ne kadar olacak araştırılmaya devam ediliyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; konu hakkında açıklamada bulundu.

A+A-

Gündemde uzun bir süredir yer alan tartışmalara son vermek için açıklama yapan Bakan Selçuk; ‘’ 2021 ocak zamları için tüm tarafların uzlaşısı doğrultusunda tespit edilmesini dilediğini ‘’ aktardı.

Asgari ücret ile istihdam eden vatandaşların maaşlarına gelecek zam için gözleri TBMM plan ve bütçe komisyonu ile beraber aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığına bağlı olarak çalışmalarına devam eden kurum ve kuruluşlarında meydana gelecek 2021 bütçe görüşmelerine çevirdiler.

2021 yılında asgari ücrete ne kadar zam gelecek en merak edilen konulardan bir tanesi oldu. Görüşmelerin ardından sonucun ne olduğu büyük bir merak ile bekleniyor. Konu hakkında bakan Selçuk bir açıklamada bulunarak gündemde yer alan konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Komisyon; AK PARTİ Mersin milletvekili Lütfü Elvan’ın başkanlığı ile bir araya geldi. Görüşme kapsamında aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından belirlenecek bütçelere ek mesleki yeterlilik kurumlarından devlet personel başkanlığına, sosyal güvenlik kurumlarından Türkiye iş kurumu bütçelerine kadar her şey ele alınacak.

Tarafların uzlaşması ile tespit edilmeli…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Selçuk; bakanlıkta meydana gelen bütçe durumlarına ilişkin sunumlar için harekete geçti. Bakan Selçuk; ‘’ 2021 yılı asgari ücret için konuyla ilgili tüm tarafların uzlaşması ile tespit edilmesini dilediğini ‘’ aktardı.

2020 yılında asgari ücret ne kadar oldu?

Her yıl ocak ayında maaşlara gelecek zam belirlemesi için asgari ücret tespit komisyonu bir araya gelir. Toplantının ardından bir sonraki yılın ocak ayında maaşlara gelecek zam oranları belirlenir. 1 Ocak 2020 yılında asgari ücret maaş zam oranları da 2019 yılı Aralık ayında toplanan görüşmeler sırasında beli oldu. Brüt ücret olarak 2943 TL belirlemesi yapılırken 2324 TL olarak net ücret belirlemesi yapıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.