1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Son Dakika: Emeklilere 3600 Ek Gösterge ve 4.500 TL Zam Geliyor
Son Dakika: Emeklilere 3600 Ek Gösterge ve 4.500 TL Zam Geliyor

Son Dakika: Emeklilere 3600 Ek Gösterge ve 4.500 TL Zam Geliyor

Son dakika: Emeklilere ek gösterge ile 4.500 TL ilave zam geliyor ve emeklilik ikramiyesi tam 150.000 TL birden artıyor.

A+A-

Son dakika: Emeklilere ek gösterge ile 4.500 TL ilave zam geliyor ve emeklilik ikramiyesi tam 150.000 TL birden artıyor.

TBMM’de gündemdeki en önemli konulardan biri olan 3600 ek gösterge düzenlemesi, memur ve memur emeklilerini heyecanlandırdı. Gelişmeler yakından takip ediliyor. Torba yasa maddeleri arasında yer alan bu düzenleme, memurların ve memur emeklilerinin haklarını değiştirecek. Emeklilik ikramiyesinde 150.000 TL’ye kadar artış öngörülürken, emekli maaşlarına da 4.500 TL ilave zam yapılması planlanıyor.

3600 Ek Gösterge Mecliste Görüşülüyor

3600 ek gösterge düzenlemesi, memur ve memur emeklilerinin gündeminde önemli bir yer tutuyor. TBMM’deki 2 torba yasa görüşmeleri sürerken, ek gösterge düzenlemesi merakla bekleniyor. Bu düzenleme, maaş ve ikramiye artışı gibi pek çok konuyu etkiliyor. Meclisten geçip geçmeyeceği ve ne zaman yürürlüğe gireceği konusundaki belirsizlikler dikkatle takip ediliyor.

Kimler Yararlanacak?

Yaklaşık 5.3 milyon memur ve memur emeklisi, 3600 ek gösterge düzenlemesinden etkilenecek. Bu düzenlemeyle birlikte maaş ve ikramiye artışı sağlanacak. 30 yıllık hizmet süresini tamamlayan ve 1 dereceye yükselen tüm memurlar, 3600 ek gösterge kapsamına girecekler.

Meclis Süreci ve Beklentiler

3600 ek gösterge düzenlemesi, meclis sürecinde önemli bir adım olarak öne çıkıyor. TBMM’ye sunulan torba yasa içerisinde yer alan bu düzenlemenin yakın zamanda kabul edilmesi ve yasalaşması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarına göre, meclis tatile girmeden önce düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. Bu gelişmelerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulmasıyla kararın netlik kazanması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.