1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Son dakika: Emekli ve memur maaşlarına müjdeli zam kararı! Emekli ve memur maaşlarına yüzde 45 zam onaylandı!
Son dakika: Emekli ve memur maaşlarına müjdeli zam kararı! Emekli ve memur maaşlarına yüzde 45 zam onaylandı!

Son dakika: Emekli ve memur maaşlarına müjdeli zam kararı! Emekli ve memur maaşlarına yüzde 45 zam onaylandı!

Türkiye'de emekli ve memur maaşlarına ilişkin büyük açıklama az önce yapıldı! Uzun süredir gündemi meşgul eden konu nihayet netlik kazandı ve en az %45'lik zam onaylandı. 700 bin kamu çalışanı için zam oranının yüzde 45 olarak belirlendiği ve kamu çalışanları için asgari ücretin 200 bin TL olarak belirlendiği dün yapılan toplu sözleşme töreninden itibaren...

A+A-

Türkiye'de emekli ve memur maaşlarına ilişkin büyük açıklama az önce yapıldı! Uzun süredir gündemi meşgul eden konu nihayet netlik kazandı ve en az %45'lik zam onaylandı.

700 bin kamu çalışanı için zam oranının yüzde 45 olarak belirlendiği ve kamu çalışanları için asgari ücretin 200 bin TL olarak belirlendiği dün yapılan toplu sözleşme töreninden itibaren hükümet, seçimlere iki gün kala büyük bombaları ardı ardına yağdırmaya başladı. 15.000 TL. Bunu takiben asgari ücret, memur ve emekli maaşlarındaki artış oranları şekillenmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuyla ilgili beklenen müjdeyi açıkladı. Erdoğan, asgari memur maaşı düzeyine dikkat çekti ve yeni bir rakam verdi.

Türkiye'de her gün ve her an gündemi değiştirebilecek yeni gelişmeler yaşanmaya devam ederek borsada dalgalanmalara neden oluyor. Son dönemde Vatan Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesinin ardından borsada ciddi bir yükseliş yaşandı. Türkiye'de ekonomik sıkıntılar her geçen gün artarken, tüm ülke merakla maaşlara uygulanacak yeni zam oranını bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuyla ilgili merakla beklenen müjdeyi açıklayarak, yeni zam oranının en az yüzde 45 olacağını vurguladı.

22 BİN TL'YE ULAŞACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün HAK-İŞ Genel Kurulu'nda milyonlarca memurun merakla beklediği zam oranını, “Bu yola çıktığımızda vatandaşın maaşını enflasyona yedirmemeye söz vermiştik. sözümüzü tutmaya devam ediyoruz. Asgari memur maaşına uyguladığımız artışın gerisinde kalmayacak şekilde asgari memur maaşını düzenlemeye çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmalar devam ediyor ancak asgari memur maaşına ilişkin yeni rakam 22 bin TL'yi bulacak."

7 MİLYON ENDİŞELİ

Yaklaşık 3,5 milyon memur ve 2,5 milyon emekli memur, Temmuz ayında uygulanacak zamlara odaklanmış durumda. 7 milyon kişi için yeni ara zammı 2023'ün ilk yarısına ait enflasyon artışı belirleyecek. Şu ana kadar belirlenen enflasyon oranları baz alındığında şu anda uygulanması beklenen artış oranı en az %15,44'tür. Ancak kamu çalışanlarına uygulanan yüzde 45'lik artış oranının memur maaşlarına da uygulanması bekleniyor.

EMEKLİLİK MAAŞLARINA REFORM ÖDEMESİ GELİYOR

Memur maaşlarına paralel olarak artırılacak olan emekli maaşları da gündemi meşgul eden önemli konulardan biri. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, birkaç gün önce emekliler için sevindirici haberi açıkladı. Temmuz ayında uygulanacak zamma bir de refah ödemesi ekleneceğini belirtti. Bu oranın %25 olması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler