1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Son Dakika: Emekli Vatandaşları Üzecek Bir Karar Daha Geldi! Maaşlarda Kesinti Yapılacak…
Son Dakika: Emekli Vatandaşları Üzecek Bir Karar Daha Geldi! Maaşlarda Kesinti Yapılacak…

Son Dakika: Emekli Vatandaşları Üzecek Bir Karar Daha Geldi! Maaşlarda Kesinti Yapılacak…

Emeklileri çok yakından ilgilendiren kötü bir haber daha geldi. Her ne kadar emeklilik haklarını elde etmiş olsalar bile çalışmadan kendisini sigortalı olarak gösterenler için risk faktörü geldi. SGK aracılığı ile yayınlanması yapılan bilgilere göre sahte sigorta yapanlar için uyarılar meydana geldi.

A+A-

Emeklileri çok yakından ilgilendiren kötü bir haber daha geldi. Her ne kadar emeklilik haklarını elde etmiş olsalar bile çalışmadan kendisini sigortalı olarak gösterenler için risk faktörü geldi. SGK aracılığı ile yayınlanması yapılan bilgilere göre sahte sigorta yapanlar için uyarılar meydana geldi. Kişiler emekli olmaya hak kazanmak için de eğer sahte sigorta yaptılar ve bu durum da ortaya çıkarsa emeklilik için tüm primleri bir anda silinecek. Devleti yanıltma suçu ile beraber vatandaşların tüm yapmış oldukları primler de hem devlete hem de devlet hazinesine aktarımları yapılacak.

Fiili olarak çalışma hayatına devam etmeyen vatandaşların farklı bir noktadan kendilerini sigortalı olarak göstermeleri ile büyük risk gruplarına girmeleri söz konusu olacak. SGK üzerinden bu yola başvuran vatandaşların er ya da geç tespit edilecek olmasından dolayı prim günlerin iptalleri de yapılıyor ve geri iade edilme hakları verilmiyor. Cezalar alacak oldukları gibi emeklilik durumları da gözden geçirilecek.

Sahte sigortaya büyük uyarı…

Bazı vatandaşlar çalışmak istemedikleri – çalışacak iş bulamadıkları ya da çalışacak güçleri olmadıkları için fiili bir şekilde çalışma hayatlarına devam etmedikleri halde kendilerini bir alanda sigortalı olarak gösteriyor.

Her ne kadar bu durumlar belli olmaz diye düşünülüyor olsa bile yine de er ya da geç SGK incelemeleri sırasında ortaya çıkıyor. Vatandaşlar anlaşılana kadar emekli olsalar bile bu durum ortaya çıktığı zaman büyük sorunlar teşkil ediyor. Hem emekli olma haklarının ellerinden alınma ihtimalleri olduğu gibi bir yandan da ceza almaları söz konusu olacak. Bu durum devleti kandırma suçuna ve dolandırıcılığa girmesinden dolayı pek de affı olmayan olaylar arasında yer alıyor.

10 yıl geriye gidilir

Vatandaşlar fiili bir şekilde çalışma hayatlarına devam etmedikleri halde eğer sahte sigortalı olma gibi yollara başvuru yapar ve bunlar tespit edilirse de on yıllık geriye dönük her şey incelenir. Yersiz ödemelerin tespitinde eğer emekli olunduysa vatandaşlara hesaplamalar emekli olunduğu andan beri değil sahte ödemelerin yapıldığı andan geriye dönük başlar.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.