1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. Son Dakika Duyurusu! Memur zammı belli oldu! İşte en düşük memur maaş tablosu...
Son Dakika Duyurusu! Memur zammı belli oldu! İşte en düşük memur maaş tablosu...

Son Dakika Duyurusu! Memur zammı belli oldu! İşte en düşük memur maaş tablosu...

Memurlar, sözleşmeli işçiler ve memur emeklileri de, geçici bir asgari ücret artışının ardından bugün açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamlarını bekliyorlar. Milyonlarca memur ve emeklinin gözü Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) gelecek enflasyon rakamlarında. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre, memur maaşlarına baz olan tüketici fiyat endeksi (TÜFE

A+A-

Memurlar, sözleşmeli işçiler ve memur emeklileri de, geçici bir asgari ücret artışının ardından bugün açıklanacak olan Haziran ayı enflasyon rakamlarını bekliyorlar. Milyonlarca memur ve emeklinin gözü Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) gelecek enflasyon rakamlarında.

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre, memur maaşlarına baz olan tüketici fiyat endeksi (TÜFE) Mayıs'ta %2,98, tüketici fiyatları Ocak-Mayıs döneminde %35,64 arttı. Yani, 5 aylık dönemde, %7,5'lik ücret artışını geride bırakırken, enflasyon farkı var.

TÜİK, Haziran ayı enflasyon rakamlarını bugün saat 10:00'da açıkladı. Verilerin açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon oranı ortaya çıktı. Bu enflasyon oranı memur ve emekli maaşlarına da yansımıştır.

Toplu sözleşmeler nedeniyle yılın ilk yarısında %7,5 artış alan memurlar da Haziran TÜFE oranı aralığında enflasyon farkı alacak.

Memurlara toplu sözleşme gereği, yılın ikinci yarısı için temmuzda yüzde 7 zam verilecek.

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ise 6 aylık enflasyon oranı kadar zam alacak.
Böylece, en düşük memur maaşı 6 bin 341 TL iken 8 bin 984 TL’ye çıktı. En düşük emekli memur aylığı 4 bin 289 TL iken 6 bin liranın üzerine yükseldi.
Memur ve emekli zammını bayramdan önce alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.