1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Son Dakika Desteği: Devletten Öğrencilere 1.500 TL Yüz Yüze Eğitim Ödemesi Gelecek…
Son Dakika Desteği: Devletten Öğrencilere 1.500 TL Yüz Yüze Eğitim Ödemesi Gelecek…

Son Dakika Desteği: Devletten Öğrencilere 1.500 TL Yüz Yüze Eğitim Ödemesi Gelecek…

Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonucunda yüz yüze eğitim müjdesini verdi. Milyonlarca öğrencinin okula dönmesi ile beraber ihtiyaç sahibi öğrencilere 1500 TL destek verilecek…

A+A-

Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonucunda yüz yüze eğitim müjdesini verdi. Milyonlarca öğrencinin okula dönmesi ile beraber ihtiyaç sahibi öğrencilere 1500 TL destek verilecek…

Pandemi ile beraber öğrenciler okul hayatına ara verdi. Anaokulları, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri son haberle beraber yüz yüze eğitime geçecekler. Okulların açılması ile beraber milyonlarca öğrenci okula dönecek ve devlet öğrencisi olan birçok aileye para desteği yapacak. Devlet okula dönecek öğrencilere ve ailelerine 1500 TL okul alışverişi için nakit verecek. Ekonomik olumsuzluk süresinde zor durumda kalan ailelere ve ihtiyaç sahibi kişilerin ekonomik durumları ele alınarak 1500 TL nakit desteği verilecek.

1500 TL Okul Desteği Verilecek

Kabine toplantısı sonrasında Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca öğrenciye yüz yüze eğitim müjdesini verdi. Bu durum ile beraber maddi imkânı olmayan ve pandemi koşullarında zor duruma giren aileler kara kara düşünmeye başladı. Devlet bu sebeple birçok aileye ve öğrenciye para desteği yapacağını duyurdu. Bu nakit desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin Anaokulları, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri yararlanabilecekler. Başvuru sonrasında devlet, ailelerin maddi durumunu tespit ederek gerçekten ihtiyaç sahiplerine 1500 TL verilecek.

Okul Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılacak?

1500 TL okul yardımına başvuracak olan aileler öğrenci yerine başvuru yapabilecekler. Başvuru yapmak isteyen kişiler Aile ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı il veya ilçe memurlukları üzerinden yapılacak. Aynı zamanda 1500 TL nakit desteği valilik ve kaymakamlıkla alakalı yardım birimlerinden de yapılabilecek. Başvuru yaptıktan kısa bir süre sonra şartlar değerlendirilerek ödeme yapılacak. Eğer belirtilen şartları taşıyorsanız, para hesabınıza kısa bir süre içerisinde geçecek.

Okul yardımı ile beraber öğrencilerin birçok ihtiyacı karşılanacak. Silgi, kalem, çanta, defter, suluk, okul üniforması, kırtasiye masrafları konusunda her şey karşılanabilecek. 1500 TL yardım ile beraber kitap ve defter yardımları da yapılacak. 1500 TL nakit desteğine başvurmak isteyen kişiler 2021 Ağustos tarihi ile başlamıştır ve başvurular Eylül ayına kadar sürecek. Daha şimdiden birçok kişi başvurdu ve yardımları almaya başladılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.