1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Son Dakika Cumhurbaşkanı talimatı ile 16 milyon emekliye büyük müjde! 7000 TL ek ödeme yapılacak!
Son Dakika Cumhurbaşkanı talimatı ile 16 milyon emekliye büyük müjde! 7000 TL ek ödeme yapılacak!

Son Dakika Cumhurbaşkanı talimatı ile 16 milyon emekliye büyük müjde! 7000 TL ek ödeme yapılacak!

Emekliler, Cumhurbaşkanı'nın onayladığı yeni ödemeden memnun kalacak. Yarından itibaren hesaplarına 7.000 TL ek ödeme yapılacak. İşte Cumhurbaşkanı'nın SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için onayladığı ek ödemenin detayları...

A+A-

Emekliler, Cumhurbaşkanı'nın onayladığı yeni ödemeden memnun kalacak. Yarından itibaren hesaplarına 7.000 TL ek ödeme yapılacak. İşte Cumhurbaşkanı'nın SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için onayladığı ek ödemenin detayları...

Emekli maaşı alan emekliler, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan ek ödeme ile müjdeli haberi aldı. Son günlerde emekliler, emekli maaşı artışından dolayı hayal kırıklıklarını ve hayal kırıklıklarını dile getirdiler, ancak endişeleri giderilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emekliler için 7 bin TL'lik destek ödeme paketi hazırlandı.

Bu ödeme, sosyal güvenlik statüsüne (4A, 4B veya 4C) bakılmaksızın tüm emekliler için geçerlidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu amaçla kamu bankalarına yetki verdi. Talimatlar üzerine harekete geçen bankalar, emekli ikramiye ödemelerini artırdı. Milyonlarca emekliyi sevindirecek yeni ödemenin detayları ortaya çıktı. İşte Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank'tan emekli maaşlarına yapılacak 7 bin TL'lik ek ödemenin detayları...

SSK, BAĞ-KUR, 4Ç ve EYT emeklileri, Temmuz ayı maaş zammı nedeniyle bir miktar hayal kırıklığı yaşadı. Emekliler daha yüksek bir zam beklerken yüzde 25'lik artış karşısında şok oldular. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni bir açıklama milyonlarca emeklinin yüzünü güldürdü. Emeklilere ek ödemeler yapılacak. Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla kamu bankaları harekete geçti. Kamu bankalarının emeklilere sunduğu ikramiye ödemelerinde başlangıçta 5 bin TL olarak belirlenen tutar, şimdi 7 bin TL'ye çıkarıldı. Temmuz ayı emekli maaşı zammı ile Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank emekli ikramiye ödemelerinde güncellemeye gitti. İşte emekli ikramiye kampanyasının son dakika detayları.

CUMHURBAŞKANI TALİMATI: 7 BİN TL EK ÖDEME

EYT (Herkes İçin Emeklilik) yasasının Türkiye'de yasalaşmasıyla birlikte emekli vatandaş sayısı 15.9 milyona ulaştı. Emekliler, Temmuz ayında yapılması planlanan emeklilik zammını merakla bekliyordu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon oranı yüzde 19,77 iken, sosyal yardım ikramiyesine yüzde 5'lik zam eklenerek emeklilere yüzde 25'lik emekli maaşı zammı yapıldı. Ancak emekli maaşına yapılan zam emeklileri tatmin etmedi çünkü hayat pahalılığı artıyor ve onların satın alma güçleri düşüyor. Buna cevaben Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir jest yaptı.

Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla kamu bankaları emekli vatandaşlar için kese iplerini gevşetti. SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi, EYT emeklisi olsunlar artık kamu bankalarından daha yüksek emekli ikramiyesi alabilecekler. Daha önce 3.000 TL ile 5.000 TL arasında değişen kamu bankalarının sunduğu emekli ikramiyesi imkanları güncellendi.

ZİRAAT BANKASI, VAKIFBANK VE HALKBANK'TAN EMEKLİLERE BÜYÜK JEST

Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank emekli maaşlarına cömert zamlar yaptı. Bu kamu bankalarının sunduğu ikramiye ücretlerinde Temmuz ayı düzenlemesi yapılmıştır. Cumhurbaşkanı'nın talimatıyla bu üç devlet bankası emeklilere ikramiye artışının yanında ek ödeme sağlayacak. Emeklilere yapılacak ek ödeme tutarının 7 bin TL'ye çıkarıldığı öğrenildi. Diğer bir deyişle, yeni karara göre Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank, emekli maaşlarını bu bankalara devreden emeklilere üç yıl süreyle 5 bin TL'den 7 bin TL'ye kadar ikramiye alma fırsatı sunacak. Kamu bankaları tarafından bu kampanyanın süresi 31 Temmuz 2023 tarihine kadar devam edecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.