1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Son Dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni açıklama geldi: En düşük emekli maaşı 12.250 TL’ye yükseliyor!
Son Dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni açıklama geldi: En düşük emekli maaşı 12.250 TL’ye yükseliyor!

Son Dakika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni açıklama geldi: En düşük emekli maaşı 12.250 TL’ye yükseliyor!

Emekliliğe bağlı maaş artışları son dönemde Türkiye'nin gündeminde olan bir konu. Özellikle ekonomik krizi en derinden hisseden emekliler için peş peşe maaş zam haberleri gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mart ayı başında asgari emekli maaşının 7 bin 500 TL olduğunu açıklamıştı. Şimdi de emekliler için yeni maaş zamları haberi var.

A+A-

Emekliliğe bağlı maaş artışları son dönemde Türkiye'nin gündeminde olan bir konu. Özellikle ekonomik krizi en derinden hisseden emekliler için peş peşe maaş zam haberleri gelmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mart ayı başında asgari emekli maaşının 7 bin 500 TL olduğunu açıklamıştı. Şimdi de emekliler için yeni maaş zamları haberi var. Son gelen bilgilere göre emeklilere mayıs ayı sonuna kadar 1.300 TL intibak zammı yapılacak. Ayrıca emekli maaşlarında da önemli bir artış planlanıyor. Bu artışın Temmuz ayındaki seçimlerden önce açıklanması bekleniyor. Böylece asgari emekli maaşı 12.250 TL'ye yükselecek.

Emekliler için sevindirici bir haber az önce açıklandı. Asgari emekli maaşında merakla beklenen zam açıklandı. Emekliler bu habere çok sevinecek çünkü asgari emekli maaşına önemli bir zam geliyor. Mayıs sonu veya Haziran başında gerçekleşmesi beklenen zamla birlikte asgari emekli maaşının 12 bin 250 TL'ye çıkması bekleniyor. Ayrıca uyum artışı da yolda. 2000 yılından sonra emekli olan emeklilerin sorunları seçimlerden önce çözülecektir. Bu haber ile milyonlarca emekli rahat bir nefes alma şansına sahip olacak. Peki asgari emekli maaşı ne kadar olacak? Asgari emekli maaşına ne kadar zam yapılacak?

EMEKLİLERİN ASGARİ MAAŞLARINA ARTIŞ YAPILDI

Emeklilerin uzun zamandır beklenen haberi geldi. Asgari emekli maaşındaki artış ileri sürülüyor. Başlangıçta Temmuz ayı için planlanan zam, Mayıs ayı sonuna veya Haziran başına kaydırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu müjdeli haberi seçimlerden önce açıklayacağı tahmin ediliyor. Yani haziranın başında emekliler çok sevinecek. Çünkü emekli maaşlarında ciddi bir artış olacak. Ayrıca, asgari emekli maaşı rakamı şikayete yer bırakmayacaktır. Son güncellemeye göre planlanan düzenleme ile asgari emekli maaşı 12 bin 500 TL olacak. 7 bin 500 TL ve üzeri maaş alan emekliler için de önemli bir artış olacak.

1.300 TL'LİK AYARLAMA ARTIŞI DA YOLDA

Emekliler için tek iyi haber asgari emekli maaşına yapılan zam değil. Ayrıca emekliler için 1.300 TL'lik intibak zammı yolda. Bu da demek oluyor ki milyonlarca emeklinin maaşı temmuz ayına kadar beklemeden değişecek. 2000 yılından sonra emekli olan emekliler haklarını bu yönetmelikle alma imkânına sahip olacaklardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bu maaş zamlarına ilişkin net bir açıklamanın bu hafta içinde gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.