1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Son dakika! Beklenen haber geldi! Başvurular bugün başladı: 24 Ocak’a kadar sürecek!
Son dakika! Beklenen haber geldi! Başvurular bugün başladı: 24 Ocak’a kadar sürecek!

Son dakika! Beklenen haber geldi! Başvurular bugün başladı: 24 Ocak’a kadar sürecek!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web sitesinden önemli bir duyuru yapıldı!

A+A-

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresi üzerinden çok önemli bir duyuru yayımalndı. Bu duyuru “2022-TUS 1. Dönem ve 2022-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem Başvurularının Alınması” başlığı ile paylaşıldı. Bu duyuruda başvuruların bugün başladığı belirtilerek 24 Ocak’a kadar devam edeceği bildirildi.

ÖSYM tarafından yapılan duyuruda 2022-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-TUS 1. Dönem) ve 2022-Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2022-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem), 06 Mart 2022 tarihinde uygulanacağı bildirilerek bunun için başvuruların 24 Ocak’a kadar devam edeceği ifade edildi.

YAYIMLANAN DUYURU

Konu ile ilgili olarak Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

2022-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-TUS 1. Dönem) ve 2022-Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2022-STS Tıp Doktorluğu 1. Dönem), 06 Mart 2022 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 14 – 24 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 14.15’ten itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

Sınavlara ilişkin ayrıntılı bilgi sınav kılavuzlarında yer almaktadır. Adaylar, Kılavuzlara aşağıdaki bağlantılardan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların ilgili Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2022-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-TUS 1. Dönem) Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

2022-Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2022-STS Tıp Doktorluğu) Başvuru Kılavuzu İçin TIKLAYIN.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.